Breaking news

Grevă generală. Profesorii au ieșit în stradă

loading...

Profesorii din toată țara au ieșit azi în stradă începând de la ora 7.00, însă protestul sindical nu afectează toate şcolile şi nici majoritatea centrelor în care se susţine proba practică de calculator din cadrul bacalaureatului.

MITING - SINDICATE DIN INVATAMANTProfesorii din învățământul preuniversitar și universitar se află azi în grevă generală de o zi, în semn de protest față de  scăderea veniturilor după intrarea în vigoare a legii salarizării şi disponibilizările anunţate. Totodată, sindicaliştii contestă şi proiectul Legii Educaţiei, care urmează să fie votată în Parlament.

Unii dintre profesori vor lucra în centrele de examen care găzduiesc, pentru a patra zi, proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat.

La protestul de azi participă și circa 25.000 de cadre didactice din învăţământul superior.

Studenţii sunt solidari cu profesorii şiprotestează în faţa Universităţii de Drept, din Capitală. Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), nemulţumită de faptul că Ministerul Educaţiei a tratat cu superficialitate propunerile studenţilor privind Legea Educaţiei, respinge vehement noua formulă a proiectului legislativ, alăturându-se profesorilor în protestul din 22 aprilie. În cazul în care legea va fi adoptată în forma actuală UNSR, a declarat că vor declanșa ample manifestări de protest în toată țara.

La fel de categorici sunt și liderii de sindicat, care sunt hotărâți să declanșeze greva generală pe timp nelimitat dacă revendicările lor vor fi ignorate de autorități.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata