Breaking news

Grav accident feoviar la Petroșani. Un tren de marfă a deraiat după ce a rămas fără frâne

loading...

Un tren de marfă a deraiat sâmbătă în zona localităţii hunedorene Băniţa-Merişor în apropiere de Petroşani. Trenul ar fi rămas fără fâne. Agenția de Investigare Feroviară (AGIFER) va ancheta accidentul, informează CFR SA.

accident feroviar petrosaniSâmbătă după-amiaza, un tren de marfă format din 16 vagoane, aparținând unui operator privat, a deraiat între stațiile Banița și Merișor, 14 dintre vagoane fiind deraiate/răsturnate.

Traficul feroviar între staţiile Baniţa şi Merişor, secţia de circulaţie Petroşani – Simeria ( Regionala Timişoara) este închis din cauza deraierii unui tren de marfă, informează CFR SA.

Trenul, compus din 16 vagoane, aparţine unui operator privat de marfă, Unicom Tranzit, şi asigura un transport de reziduuri metalice pe relaţia Slatina-Curtici.

Trenul de marfă care a deraiat sâmbătă după-amiază de pe linia ferată în zona Băniţa-Merişor ar fi rămas fără frâne, rezultă din primele cercetări efectuate la faţa locului de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Locomotiva este grav accidentată, iar medicul de la faţa locului a confirmat decesul celor două persoane din locomotivă.

În urma accidentului, mecanicul şi ajutorul său, doi bărbaţi cu vârstele de 51 şi respectiv 67 de ani, au decedat.

Potrivit şefului ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, cei doi au anunţat prin staţia radio că frânele garniturii de tren au cedat şi au solicitat cale liberă.

Traseul căii ferate este compromis în totalitate, pe ambele sensuri de mers. Garnitura a deraiat pe un pod de cale ferată şi mai multe vagoane s-au prăbuşit într-o râpă adâncă.

“Trenul de marfă avea în compunere 16 vagoane, din care 14 au deraiat, iar şase au căzut de la o înălţime de aproximativ zece metri. Din păcate, în urma acestui accident feroviar a rezultat decesul a două persoane, mecanicul şi ajutorul de mecanic. Cauzele şi circumstanţele concrete ale acestui eveniment nefericit vor fi investigate pe parcursul dosarului penal ce a fost întocmit cu această ocazie“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Traficul feroviar în zonă este complet închis pe durata cercetărilor. Trenurile vor fi deviate pe rute ocolitoare – Filiaşi-Orşova-Caransebeş.

tren marfa deraiat petrosanivagoane cazute in rapavagoane deraiate petrosani

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata