Breaking news

Gospodării indundate în Bistrița și Prahova

loading...

Zece gospodării din cartierul bistriţean Viişoara și mai multe gospodării din patru localități din județul Prahova au fost inundate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma ploilor abundende.

INUNDATII - JUDETUL CLUJMai multe echipaje de pompieri au intervenit cu motopompe, pentru a scoate apa din gospodării inundate din județul Prahova. La Filipeştii de Pădure au fost inundate două gospodării, apa a intrat în alte două gospodării din Filipeşti de Târg, iar alte două curţi au fost inundate la Vălenii de Munte. Și beciul sediului unei societăţi comerciale din oraşul Plopeni a fost inundat, apa intrând şi în subsolul unei locuinţe din comuna Măneciu. La Ploieşti, în timpul furtunii un copac înalt de aproximativ 20 de metri a fost dezrădăcinat şi a căzut în parcul Constantin Stere, retezând un stâlp de electricitate. În urma incidentului, administraţia parcului ploieştean a fost nevoită să întrerupă complet alimentarea cu electricitate în zonă.

La Bistrița au fost inundate 10 gospodării în urma furtunii de sâmbătă spre duminică. Două maşini ale SC Aquabis SA Bistriţa au fost chemate, duminică, să scoată, cu motopompele, apa din gospodăriile oamenilor care susţin că situaţia se repetă la fiecare ploaie abundentă, întrucât şanţurile construite de firma care a reabilitat DN 17 au platforma prea ridicată pentru a putea colecta apa care se scurge de pe un versant.

Mai mulţi localnici, care s-au adunat, duminică, în faţa caselor, nemulţumiţi de situaţie, au declarat că, atunci când muncitorii au lucrat la reabilitarea DN 17, ei le-au atras atenţia că şanţurile sunt prea înalte pentru a colecta şi apa pluvială care se scurge cu debite mari de pe un deal din spatele caselor, însă aceştia nu i-au luat în seamă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata