Breaking news

Ginerele lui Bercea Mondial, arestat pe motiv că l-a șantajat pe Mircea Băsescu

loading...

Marius Constantin, ginerele interlopului Bercea Mondial, reţinut de poliţişti în urma unui flagrant de şantaj care a avut loc joi, în locuinţa lui Mircea Băsescu, a fost arestat pentru 30 de zile.

mircea basescu si bercea mondialJudecătorii de la Tribunalul Constanța au încuviințat arestarea preventivă pentru o lună de zile a lui Marius Constantin pe motiv că l-a șantajat pe fratele președintelui României, Mircea Băsescu.

În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro.
La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
Față de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura și un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar”, se arată în ordonanța de reținere a DNA.

Fiul lui Bercea Mondialu, aflat şi el în închisoare, susţine că rudele sale au vrut să recupereze de la Mircea Băsescu banii pe care i-ar fi dat acestuia pentru a-l scapa din închisoare.

Fiica lui Bercea Mondial a povestit, vineri, în exclusitate la Antena 3, cum au ajuns banii familiei ei la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Când l-am încercat, ne-a mai cerut 400.000 de euro că nu scapă Bercea fără 1 milion de euro. Noi i-am zis că nu mai avem de unde să-i dăm 400.000 de euro, pentru că ne-am vândut casele pentru banii ăştia. Când am aflat sentinţa de 10 ani de la Curtea de Apel Craiova, am mers la el (la Mircea Băsescu-n.red.) şi i-am cerut banii(…). I-am zis “naşule, dă-mi banii că am doi fraţi arestaţi… şi pe mama şi pe tata”. Mi-a spus “du-te acasă fină că te sun eu şi îţi dau banii”(…). Ieri am primit un telefon de la Mircea Băsescu să vin la Constanţa să-mi dea banii. M-am dus, am stat la el la poartă, l-am aşteptat. A venit, am fost la Constanţa şi am vorbit cu el. Mi-a dat 10.000 de euro în mână, i-am luat şi am zis: din 285.000 de euro, numai atât îmi dai? Cu 10.000 de euro îi ţin pe fraţii mei la puşcărieMi-a zis: “du-te fină acasă că săptămâna viitoare îţi mai dau. Când am plecat de la el, m-a luat poliţia“, a spus femeia.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a afirmat vineri, despre flagrantul de şantaj, că a fost un moment neplăcut, despre care doar avocatul său poate vorbi în acest moment.

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă la repercusiuni din partea familie interlopului Bercea Mondial, Mircea Băsescu a afirmat că “se aşteaptă la orice”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata