Breaking news

Gheorghe Surubaru, vicepriamrul din Cluj, acuzat de fals în declarații de către ANI

loading...

Viceprimarul orașului Cluj Napoca, Gheorghe Surubaru, este acuzat de inspectorii Agenției Naționale de Integritate de fals în declarații și de incompatibilitate.

Gheorghe SurubaruAgenția Națională de Integritate spune că viceprimarul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcția de Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca și calitatea de administrator al S.C. EURO DIVERS S.R.L.

De asemenea, întrucât acesta a omis menționarea în declarațiile de interese depuse în luna iulie 2012 a calităților deținute în cadrul S.C. EURO DIVERS S.R.L., Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către GHEORGHE ŞURUBARU a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de dispozițiile art. 292 din Codul Penal al României.

ANI spune că GHEORGHE ŞURUBARU a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Viceprimarul din Cluj a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Dacă instanța îi va găsi vinovat de incompatibilitate, Gheorghe Surubaru își va pierde funcția dar și dreptul de a ai ocupa funcții de demnitate publică timp de trei ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata