Breaking news

Gheorghe Stelian recunoaște că i-a dat 10 milioane de euro lui Dorin Cocoş pentru a primi despăgubirea de la ANRP

loading...
0 14

Gheorghe Stelian a spus în fața procurorilor DNA că i-a dat 10 milioane de euro lui Dorin Cocoş, la solicitarea soțului Elenei Udrea, pe atunci, ca acesta să intervină la ANRP pentru a-i acorda despăgubirea de supraevaluată cu 61 de milioane de euro pentru un teren de 13 hectare.

gheorghe stelian - dorin cocos - euroPotrivit spuselor lui Gheorghe Stelian, Dorin Cocoș a intervenit la Sergiu Diacomatu, de la ANRP, în vederea soluţionării favorabile dosarului în care a cerut despăgubiri pentru terenul de 13 hectare, supraevaluat cu 61 milioane de euro.

Gheorghe Stelian a dat declaraţia pe 20 noiembrie, când fostul şef al DIICOT Alina Bica a fost reţinută. Prietenul lui Udrea a spus că după ce a cumpărat de la Dino Sinigalia, în 2010, dreputurile litigioase pentru terenul de peste 13 hectare din zona Plumbuita, în Sectorul 2 al Capitalei, a vorbit cu Dorin Cocoş despre posibilitatea obţinerii de despăgubiri de la ANRP.

“Dorin Cocoş mi-a garantat că totul va fi bine şi să am încredere în el, moment în care dosarul a fost validat şi trimis către ANRP. După şedinţa de evaluare, s-a nominalizat un evaluator cu care m-am întâlnit în zona ANRP. Acesta, deşi nu avusesem stabilită o înţelegere prealabilă, mi-a cerut 10.000.000 de euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului meu. Cu toate acestea, Dorin Cocoş nu a menţionat numele persoanei la care urma să intervină pentru soluţionarea dosarului” , a spus Gheorghe Stelian când a fost audiat de procurori.

Dorin Cocoş i-a propus să cesioneze 25% din drepturi lui Gabriel Gheorghe, Adrian Andrici şi Valentin Vişoiu, pentru suma cerută de 10 milioane de euro, fapt care s-a şi întâmplat.

”Ulterior deciziei de restituire, în momentul în care am vândut o parte din acţiunile primite (la Fondul Proprietatea, n.r.), i-am remis lui Dorin Cocoş, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10.000.000 euro, conform înţelegerii avute”, a spus Gheorghe Stelian procurorilor DNA.

Până în prezent, în dosarul despăgubirilor ilegale, au fost arestați preventiv Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, Lăcrămioara Alexandru, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş Bogdan şi expertul evaluator Emil Nuţiu. În timp ce Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al ANRP, este cercetată în libertate sub control judiciar.

Deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu  este cercetat sub control judiciar după ce marți, Camera Deputaților a respins încuviințarea arestului preventiv.

Deputatul UDMR Marko Attila şi Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despăgubirii record, pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar, având sechestru asigurator pe mai multe bunuri.

Gheorghe Stelian ar fi împărţit cei 61 de milioane de euro cu oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici, acţionar la CS Universitatea Craiova, şi Gabriel Gheorghe. Astfel, Gheorghe Stelian ar fi luat 46.288.238 de euro, Vişoiu – 7.035.812 euro, Andrici – 4.196.800 euro şi Gheorghe – 4.196.800,2 euro.

Valentin Vişoiu, acţionar la societăţile CNCD SA, Conarg SA, Conarg Real Estate SRL, este arestat la domiciliu, fiind cercetat şi în dosarul de corupţie al primarului Piteştiului Tudor Pendiuc, pentru dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian i-a vândut Elenei Udrea, în 2006, un teren în zona Floreasca din Bucureşti, pentru a construi locuinţe. După care, Elena Udrea a mai cumpărat un teren pe malul lacului Griviţa, ca să ridice un bloc de locuințe. În acest sens a luat un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Pentru că a venit criza imobiliară, Udrea a vândut terenul şi creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata