Breaking news

GEST INCALIFICABIL | Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a fotografiat cu steagul secuiesc

loading...

Ambasadorul SUA la București, Hans G. Klemm a făcut un gest politic incalificabil care dă apă la moară ungurilor care cer autonomia. Diplomatul american s-a fotografiat alături de Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, ținând în mâini steagul secuiesc.

hans-klemm-steag-secuiescStatele Unite ale Americii sfidează din nou poporul român. La două săptămâni de când ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, declara că Republica Moldova nu este România, Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm se fotografiază cu steagul secuiesc.

Primarul oraşului Sfântul Gheorghe Antal Arpad a postat pe facebook o fotografie în care ţine desfăşurat steagul Ţinutului Secuiesc împreună cu Hans Klemm, sub care scrie un text în care precizează faptul că i-a vorbit ambasadorului american despre lipsa libertăţilor maghiarilor din România.

Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în județul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soția mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la București și de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna, unde voi petrece un timp aici”, a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Ministerul Afacerilor Externe a spus despre gestul ambasadorului american Hans Klemm de a se fotografia cu steagul Ținutului Secuiesc că “asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi”. La rândul său, Ambasada SUA la Bucureşti precizează că “Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie”.

Ambasada americană a precizat, la solicitarea Radio România, că şeful misiunii Hans Klemm, ca ambasador al Statelor Unite în întreaga Românie, călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. Ambasada a adăugat că, în calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata