Breaking news

Gerul îngheață trenurile pe șinele ferate și provoacă întârzieri de zeci de minute

loading...
0 6

Gerul năpraznic din ultimele zile perturbă serios circulația feroviară din România. Trenurile de călători ale companiei naționale CFR, înregistrează întârzieri și de 60 de minute.

tren calatoriCirculaţia trenurilor pe întreaga reţea feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivel naţional, garniturile pot ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 30 şi 60 de minute.

„Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă din cauza cauza condiţiilor meteo, personalul feroviar verifică componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) în staţii şi în linie curentă, astfel încât să se intervină şi să se remedieze orice posibilă defecţiune tehnică. Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre circulaţia trenurilor aflate în grafic, precum şi prin intervenţia cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, pe toate rutele de cale ferată”, se arată în comunicatul de presă al CFR Călători remis exclusivNEWS.ro.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească (link situație actualizată: http://cci.cfr.ro/mt/default.asp).

Numerele de telefon de la stațiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice. De asemenea, pasagerii care doresc să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor pentru parcursul neefectuat.

De asemenea, în condiţiile în care a fost emisă o nouă avertizare de vreme rea – ploi, intensificari ale vântului şi polei, valabilă de vineri, ora 10:00, până sâmbătă la ora 14:00, CFR Călători recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata