Breaking news

Georgian Gabriel Surdu, director al RA-APPS, a fost arestat preventiv

loading...

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, reţinut pe 29 aprilie, de DNA, a primit azi, mandat de arest preventiv pentru 30 de zile din partea Curții de Apel București.

georgian surdu - dnaȘeful Regiei Protocolului de Star își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor întrucât i-a cerut Președintelui Consiliului Județean Buzău să faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro.

Curtea de Apel București a decis marți că recursul DNA este admisibil și a stabilit ca Surdu să meargă la închisoare.

Pe 30 aprilie 2015, Tribunalul București a dispus ca Georgian Surdu să fie anchetat de procurori sub control judiciar.

Șeful RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, este suspectat că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent suspendat din funcţie, să-i faciliteze obţinerea unor contracte de lucrări în judeţul Buzău pentru SC Construct CO Group SRL, firmă pe care o conducea printr-un intermediar.

Cristinel Bîgiu ar fi fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu şi l-ar fi sprijinit să obţină un contract de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenţiei sale pe lângă primarul localităţii buzoiene fiind solicitat 8% din valoarea contractului, au precizat sursele citate.

În acest sens, Bîgiu l-ar fi prezentat pe Horaţiu Daniel Vidan Popa primarului localităţii Ghergheasa, iar în 21 mai 2014, între Primăria Ghergheasa şi SC Construct Co Group SRL administrată de Vidan, a fost încheiat contractul de lucrări de proiectare şi execuţie privind “Modernizare drumuri de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, judeţul Buzău”, în valoare de 48.678.773,89 lei, respectiv aproape 11 milioane de euro.

Cristinel Bîgiu, care a fost prefect din ianuarie 2005 până în mai 2007, apoi senator, în mandatul 2008-2012, a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în decembrie 2014, după ce a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata