Breaking news

George Mărgărit, procurorul care a jucat la poker, 100.000 de euro, bani de flagrant, reținut de DNA

loading...

George Mărgărit a fost reținut joi, de DNA, după ce procurorul DIICOT Buzău a jucat și pierdut la poker suma de 100.000 de euro. Banii îi fuseseră dați de parchet pentru a organiza un flagrant.

george margarit bani flagrantConsiliul Superior al magistraturii și-a dat acordul pentru reținerea și arestarea procurorului George Mărgărit.

În şedinţa din data de 14 noiembrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicatăreţinerea şi arestarea preventivă a învinuitului Mărgărit George – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă  Judecătoria BuzăuSolicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

În loc să restituie DIICOT, suma de 100.000 de euro, oferită pentru a realiza un flagrant, procurorul George Mărgărit a dat fuga cu ei la poker și i-a pierdut pe toți.

George Mărgărit a primit suma de bani pentru a organiza un flagrant pentru a intercepta o livrare de 7,5 kg de hașiș. Flagrantul a reuşit iar doi traficanţi de stupefiante din Spania fiind arestaţi preventiv, la Buzău, pe 27 septembrie.

Numai că procurorul a ”uitat” să returneze banii potrivit referatului, în termen de 14 zile.

În urma verificărilor, procurorii DIICOT au descoperit însă că nu doar cei 10.000 de euro dispăruseră, ci o sumă de zece ori mai mare, provenind din banii indisponibilizaţi în cursul altor anchete penale.

La data de 22.10.2013 Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a transmis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, plângerea penală formulată în temeiul dispozițiilor Codului de procedură penală, împotriva procurorului  George Mărgărit sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Având în vedere că plângerea penală se află pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu poate oferi alte informații”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Până la 1 noiembrie, George Mărgărit a fost procuror în cadrul DIICOT Buzău. După această dată a revenit la Parchetul Judecătoriei Buzău.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata