Breaking news

Trafic de influență la CSM. Doi procurori cercetați de DNA

loading...

Procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru sunt acuzați de CSM de trafic de influență.

Scandal de proporții la Consiliul Superior al Magistraturii. Procurorul George Bălan și Marcel Sâmpetru consilier al acestuia, sunt acuzaţi că ar fi negociat cu lideri ai USL obţinerea funcţiilor de procuror general al României şi de şef al DNA.

Drept urmare, au fost suspendați din funcție de CSM care a dat aviz și pentru a fi anchetați de DNA. Președinta Asociație Magistraților este rezervată cu privire la aceste acuzații și spune că este doar un circ mediatic.

”Avem un scandal mediatic fără fond. Refuz să-mi imaginez că, în secolul XXI, la demnitari de stat le poţi asculta convorbirile fără autorizaţie. Nu ştim natura acuzaţiilor, nu cunoaştem niciun element. Dl Bălan continuă să fie stupefiat. DGPI probabil o fi găsit un cadru legal. Nu cred că a fost implicat în astfel de incidente. Dl Bălan este în biroul domniei sale, biroul nu este sigilat”, a declarat Mona Pivniceru, membru CSM.

Potrivit acuzaţiilor DNA, George Bălan și Marcel Sâmpetru s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI în scopul obţinerii sprijinului politic, pentru a fi numiţi procuror şef al DNA şi procuror general al României, dar negociau şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public.

CSM  a dat voie procurorilor DNA pentru a perchiziționa birourile celor doi procurori acuzați de trafic de influență

Mihai Vlad, Șeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Ilfov ar urma să fie adus la DNA. Acesta i-ar fi oferit informaţii clasificate procurorului George Bălan.

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata