Breaking news

Generalul Wesley Clark a fost numit consilier onorific al premierului Victor Ponta

loading...

Generalul american Wesley Clark, general în armata americană, este noul consilier pe probleme de securitate și strategie al premierului Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunțat joi seară că va fi consiliat de generalul Wesley Clark, în privința securității și strategiei.

 ”Am avut azi o primă întâlnirile şi o primă discuţie în care cele mai importante teme s-au referit la investiţii şi potenţialul României în zona energiei şi în zona agriculturii. Bineînţeles, am dezbătut şi probleme politice, dar mi-am cerut scuze că domnia sa vine într-un moment politic tensionat, însă strategie înseamnă termen lung şi sper să beneficiez foarte mult din experienţa şi cunoştinţele unei personalităţi ca domnia sa”, a declarat Ponta.

Wesley Clark a fost comandant NATO şi candidat la alegerile pentru Casa Albă, din 2004.

Generalul Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbeşti din Kosovo şi a fost unul dintre primii critici ai războiului SUA din Irak.

Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că Wesley Clark este consilier personal onorific al premierului, nu va fi remunerat şi nu va participa la şedinţele Cabinetului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata