Breaking news

Gelu Oltean, numit la șefia serviciului secret al Ministerului de Interne

loading...
0 1

Comisarul şef Gelu Oltean, a fost  numit marți în funcția de să îndeplinească funcţia de director general al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din MAI, în locul lui Gheorghe Cristian Laţcău.

Gabriel berca l-a numit marți, pe Gelu Oltean la cârma serviciului secret al Internelor.

Prin Ordin al Ministrului Administrației și Internelor, începând cu data de 24 aprilie a.c., comisar șef de poliție Gelu Marin OLTEAN a fost împuternicit să îndeplinească funcția de director general al Direcției Generale de Informații și Protecție Interna din cadrul Ministerului Administrației și Internelor”, se arată în comunicatul de presă al MAI.

Fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi fost şef al structurii de informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, comisarul şef Gelu Oltean a fost promovat în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) de fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (Doi ş’ un sfert) Virgil Ardelean, supranumit ,,Vulpea”De altfel, în MAI, lui Gelu Oltean i se spune ,,fiul de suflet al lui Ardelean” sau, mai scurt, ,,puiul Vulpii”.

Şi transferul lui Oltean de la Cluj la Bucureşti a fost legat de ,,mentorul” său. În 1997, când Ardelean a fost numit şef al Poliţiei Capitalei l-a adus în echipa sa pe Gelu Oltean pe care l-a numit purtător de cuvânt al acestei structuri. După ce Ardelean a fost numit şef al Doi ş’ un sfert, Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI.

Oltean a fost numit apoi ataşat de interne al României la Roma, iar din 2010 până acum a deţinut funcţia de director adjunct al ORNISS – instituţie care eliberează certificatele de acces la informaţii clasificate.

 

 

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata