Breaking news

Gabriel Oprea și-ar fi plagiat teza de doctorat. Universitatea București verifică lucrarea

loading...

Primul ministru interimar Gabriel Oprea este acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat susținută în urmă cu 15 ani la Facultatea de Drept din București.

gabriel opreaBlestemul plagiatului tezei de doctorat îl lovește și pe actualul premier interimar al României, Gabriel Oprea.

Comisia de etică a Universității București va verifica teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, după ce două persoane au depus o sesizare în care reclamă faptul că teza de doctorat a șefului UNPR ar fi plagiată.

Gabriel Oprea a obținut titlul de doctor cu o lucrare în domeniul Procedurii Penale, avându-l coordonator pe profesorul Ion Neagu. În 2001 a fost profesor universitar la Colegiul Național de Apărare, în 2002 – conducător de doctorat la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, iar în perioada 2003-2005 a fost membru în Comisiile de Specialitate ale Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare la Comisia de Științe Militare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Din 2008, Gabriel Oprea este profesor universitar și Conducător de Doctorat la Academia Națională de Informații

Gabriel Oprea a făcut parte din comisia care a evaluat în 2003 teză de doctorat a lui Victor Ponta și care a propus atunci acordarea titlului de doctor lui Ponta cu distincția “Summa Cum Laude“.

Gabriel Oprea, precizează, într-o declarație de presă, că a cerut și a primit din partea Ministerului Educației, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât și cel de conducător de doctorat au fost obținute cu respectarea tuturor normelor legale și a exigențelor academice în vigoare la momentul respectiv.

”În legătură cu încercările mai vechi și mai noi de a pune sub semnul întrebării probitatea mea morală, corectitudinea declarațiilor de avere și legalitatea parcursului meu academic, inclusiv cu privire la sesizarea de plagiat depusă la Universitatea București privind teza de doctorat, țin să precizez următoarele: Sunt un om corect, am respectat și respect legile țării. În privința parcursului meu academic, am cerut și am primit din partea Ministerului Educației, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât și cel de conducător de doctorat au fost obținute cu respectarea tuturor normelor legale și a exigențelor academice în vigoare la momentul respectiv. Sesizarea de plagiat, ca și sesizarea depusă la ANI (pentru verificarea declarațiilor mele de avere din ultimii 10 ani), precum și multe alte încercări de a-mi denigra numele îl au ca autor pe Ioan Sârbu. Ioan Sârbu este cel care a fost demis de la conducerea Direcției Medicale a Ministerului în timpul mandatului meu ca ministru al Apărării Naționale, pentru faptele comise în funcția pe care a deținut-o și pentru lipsa de corectitudine pe care a arătat-o față de militari. Alături de Valer Marian, un om cunoscut pentru apetența de a depune plângeri și petiții, Ioan Sârbu este principala sursă de zvonuri și minciuni îndreptate împotriva mea. România este un stat democratic și oricine este liber să depună sesizări și petiții, conform Constituției. Mai mult, lucrarea mea de doctorat, elaborată sub îndrumarea reputatului profesor de drept Ion Neagu, este și ea un document public și este la dispoziția oricui dorește să o răsfoiască, să o citească sau să o analizeze în detaliu”, susține Gabriel Oprea.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru – Anghel, în numele unui client al acesteia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata