Breaking news

Gabriel Baltă, prefectul de Buzău, habar nu are numele localităților izolate de ninosri

loading...

Prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, șeful comandamentului de iarnă din județ, habar nu are care sunt localitățile izolate de nămeți.

prefect buzauPrefectul județului Buzău și-a demonstrat marți, în fața jurnaliștilor incompetența în gestionarea situației de urgență. Întrebat de reporter câte localități sunt izolate de nămeți, prefectul a spus că sunt cinci dar nu a putut spune numele acestora, pe motiv că nu știe: Nu le cunosc, că nu am lista acuma, domne se lucrează acolo….

Jurnaliștii oripilați de răspunsul prefectului au insistat, întrebând-ul: chiar așa greu este să țineți minte cinci localități care sunt izolate?

Abia atunci, prefectul a spus două nume de localități:….avem Brădeanu, avem Vâlcele care este izolată și mai sunt trei, nu le cunosc în amănunte…..deci utilajele lucrează încontinu.

Mai sunt cinci drumuri județene blocate, pe care până diseară, mâine dimineață, autoritățile încearcă să le deblocheze”, a zis prefectul prezent pe teren, în localitatea Vadu Pașii, din aproprierea municipiului Buzău.

Întrebat de presă de ce nu a răspuns primarului din Breaza și presei pentru detalii privind situația de la Breaza, prefectul a spus: N-am timp tot timpul să răspund la telefoane.

În ceea ce privește localitatea Scutelnici, unde utilajele de intervenție care nu au motorină și sunt trase pe dreapta, prefectul a explica că sunt: două mașini care au lucrat toată noaptea și acum sunt oprite, oamenii care muncesc pe aceste utilaje mai trebuie să se și odihnească. Nu pot să știu eu amănunte despre fiecare mașină…

La întrebarea reporterului Digi24 dacă e sigur că poate face personal situației în această funcție de conducere a comandamentului, prefectul a răspuns rapid: Sigur. Eu, împreună cu toate structurile, în strânsă colaborare și cooperare cu trupele MAI, MApN, ISU, cu tot ajutorul care….

La Buzău au fost azi în inspecție, vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Apărării, Mircea Dușa, pentru a vedea modul în care autorităţile au intervenit pentru deszăpezire.

Marţi, 20 de drumuri judeţene sunt în continuare blocate în judeţul Buzău, în timp ce pe DN 2 C Costeşti Padina, limita cu judeţul Ialomniţa, este restricţie de 3,5 tone, iar pe DN 2 B Buzău-Brăila sunt restricţii pentru maşinile cu masa mai mare de 7, 5 tone. De asemenea, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este în continuare închis.

Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să acţioneze în zonele aflate sub stare de alertă – judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea – cu peste 550 de militari şi 80 de mijloace tehnice pentru ajutarea populaţiei afectate de căderile masive de zăpadă, pentru deszăpezirea căilor de acces şi în sprijinul misiunilor de evacuare medicală.

În judeţul Buzău, militarii Batalionului 200 Sprijin acţionează, de la ora 6.00, în zona Glodeanu – Siliştea pentru deblocare drumurilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata