Breaking news

Funcționarii protestează în fața Guvernului

loading...

Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România ‘Columna’, federaţie reprezentativă la nivel de ramură – Administraţie Publică, pichetează, începând cu ora 11.00, sediul Guvernului României.

functionariprotestSindicaliştii sunt nemulţumiţi de aplicarea Legii 330/2009, prin care s-au diminuat veniturile salariaţilor, cât şi de disponibilizările din sistem. La acţiunea de protest vor participa angajaţi din cadrul primăriilor, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Consilii Judeţene, Cartea Funciară, Arhivele Naţionale, Poliţii Comunitare. Nu sunt singurii care protestează. Pe 5 mai alţi funcţionari publici, de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie ameninţă că intră în grevă generală. Mai exact 50.000 de angajaţi din primării, consilii locale şi judeţene, dar şi din alte instituţii aflate în subordinea acestora vor să întrerupă lucrul.

Totodată, ei cer echivalarea arhivarilor şi arhiviştilor din Arhivele Naţionale cu cei din Academia Română, crearea unei grile separate pentru salariaţii din Direcţiile Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului, rezolvarea situaţiei din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară prin respectarea Contractului Colectiv de Muncă valabil pe anul 2010, urgentarea aplicării Legii Poliţiei Locale şi acordarea statutului special poliţistului comunitar/local.  Acţiunea de protest va dura până pe 7 mai.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata