Breaking news

Frații Micula au blocat conturile Finanțelor și au pus sechestru pe acțiunile statului la OMV Petrom

loading...
0 20

Situație fără precedent în România. Statul român s-a ales cu sechestru pe acțiunile deținute la OMV Petrom, iar Ministerul de Finanțe, cu conturile blocate din cauza unui diferend economic cu frații Micula.

fratii micula - sechestru actiuni petromSocietatea civilă profesională de executori judecătorești „Mazilu şi Asociații”, la cererea societăţilor MULTIPACK S.R.L., STARMILL S.R.L. şi EUROPEAN FOOD S.A., precum și a persoanei fizice Ioan Micula, a instituit sechestru asigurator din cauza unui diferend.

Biroul de presă al Ministerului Finanțelor Publice, printr-un comunicat de presă remis exclusivNEWS.ro, confirmă sechestrul pe acțiunile de la OMV Petrom, dar precizează că a contestat deja această măsură.

Prin adresa înregistrată la Ministerul Finanțelor Publice sub nr.133763 din 3 decembrie 2014, Societatea civilă profesională de executori judecătorești „Mazilu şi Asociații”, la cererea societăţilor MULTIPACK S.R.L., STARMILL S.R.L. şi EUROPEAN FOOD S.A., precum și a persoanei fizice Ioan Micula, ne-a informat că a întocmit Procesul verbal de sechestru în dosarul de executare nr.22/2014 asupra acțiunilor deținute de statul român la SC OMV PETROM SA. Împotriva acestui act de executare silită, ca şi împotriva tuturor actelor de executare întocmite în cadrul aceluiaşi dosar de executare, Ministerul Finanţelor Publice a formulat contestaţie la executare în faţa instanţelor judecătoreşti naţionale. De asemenea, după primirea Procesului verbal de sechestru anterior menţionat, Ministerul Finanţelor Publice a informat Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Departamentul pentru Energie. În final, menţionăm că diferendul în faţa Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii dintre România şi societăţile MULTIPACK S.R.L., STARMILL S.R.L. şi EUROPEAN FOOD S.A., precum și persoanele fizice Ioan Micula şi Viorel Micula nu este finalizat, România, prin Ministerul Finanţelor Publice, solicitând anularea hotărârii arbitrale din 11 decembrie 2013”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Finanțe, remis exclusivNEWS.ro.

Premierul Victor Ponta a afirmat că speră ca judecătorii români să aplice legea “corect” în cazul acţiunilor Petrom asupra cărora fraţii Micula au întocmit sechestru.

Nu se iau acţiunile de la Petrom, pentru că nu sunt ale Ministerului Finanţelor, ci ale Ministerului Economiei, prin Departamentul de Energie, dar este o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care fraţii Micula sau compania lor au de plătit de la statul român 82 milioane euro. E, asta e, sper totuşi ca judecătorii români să aplice legea corect şi să nu dea acţiunile Petrom, care nu sunt ale Ministerului de Finanţe”, a spus Ponta.

Frații Micula au de recuperat 82 de milioane de euro de la statul român, după o decizie a curții de arbitraj de la Washington din anul 2013.

Ministerul Finanţelor Publice intenţionează compensarea sumei câştigată de fraţii Micula cu datoriile la buget pe care le au firmele deţinute de aceştia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata