Breaking news

FMI nu mai are bani

loading...

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că va începe să vândă 191,3 tone de aur, pentru a putea strânge astfel resursele necesare acordării de împrumuturi.

FMITraderii cred că Fondul Monetar ar fi interesat de cumpărătorii reprezentaţi de băncile cele mai importante din Asia.

“Nu va fi o surpriză dacă banca centrală a Indiei sau alte asemenea instituţii din Asia optează pentru aurul FMI. După criza financiară globală, toată lumea ştie că nu este de dorit deţinerea pe termen lung de rezerve mari în valută, indiferent de provenienţă. Toţi încearcă să diversifice”, a declarat analistul Bank of Baroda Rupa Rege Nitsure, potrivit Mediafax.

Această apreciere vine ca urmare a faptului că până acum, India, Insulele Mauritius şi Sri Lanka au achiziţionat 212 tone din aurul vândut de FMI.

Instituţia financiară a lansat anul trecut un program, prin care îşi propune să strângă resurse suficiente pentru a putea să acorde împrumuturi statelor care au nevoie de bani. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că vor vinde 403,3 tone de aur, cantitate echivalentă cu o optime din totalul rezervelor, pentru a diversifica sursele de venituri şi a asigura credite ieftine pentru statele sărace. De asemenea, vânzarea aurului pe piaţa deschisă se va face treptat, pentru a se evita producerea unor turbulenţe pe piaţa aurului. În ultimii doi ani, preţul aurului a crescut cu peste 20%.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata