Breaking news

FMI cere guvernului majorarea TVA la 25% și cota unică la 20%

loading...

Surse guvernamentale au declarat pentru agenția de presă News In, că FMI doreşte mărirea TVA-aului și a cotei unice.  Dacă această măsură va fi aplicată de guvern, prețurile ar exploda.

emil_boc_suparatGuvernul şi misiunea FMI discută mai multe variante, inclusiv posibile majorări de taxe, dar nu există o propunere privind creşterea TVA de la 19% la 25%, a fost răspunsul dat de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, la întrebările jurnaliştilor privind presupusele majorări cerute de FMI.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, conideră că FMI dorește majorarea TVA de la 19% la 25%, epntru că e cea mai sigur sursă de a crește încasările la bugetul de stat.

“Fondul nu a făcut o astfel de declaraţii, noi nu facem astfel de declaraţii. Până nu se încheie negocierile, nu se face niciun fel de declaraţie. Orice sursă veţi folosi va fi una falsă”, a declarat pentru realitatea.net, Andreea Paul Vass, consilierul economic al premierului Emil Boc.

Fostul ministru al Privatizării din Guvernul Ciorbea, Valentin Ionescu spune în cazul unei eventuale majorări a TVA se va înregistra pe termen scurt o creştere a preţurilor, în timp ce Guvernul ar scăpa de presiunea de lua măsuri radicale în sectorul bugetar. Or, în aceste ultime condiţii, nu merită să iei o asemenea decizie, spune Ionescu.

Ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu a dat însă vinerea trecută asigurări, după o scurtă întâlnire cu reprezentanţii misiunii FMI în România, că TVA-ul nu va crește.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata