Breaking news

Florin Iordache şi-a dat demisia din funcţia de Ministru al Justiţiei

loading...

Florin Iordache şi-a anunţat joi, demisia din funcţia de Ministru al Justiţiei după scandalul iscat după adoptarea ordonanţei 13 de către Guvernul Grindeanu.

florin iordacheDe când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministrul al Justiției“, a declarat Iordache, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Partidul Noua Românie propune Primului Ministru al României, remanierea domnului Florin Iordache din funcția de Ministru al Justiției și numirea la conducerea ministerului a doamnei judecător Dana Gîrbovan.

Președintele PNR, Sebastian Popescu i-a trimis marți seară, Primului Ministru Sorin Grindeanu, o scrisoare deschisă pentru a-i propune o soluție de detensionare a situației din țară creată din cauza Ordonanței 13/2017.

Președintele Noua Românie îi propune premierului Grindeanu să-l revoce pe Florin Iordache, ca gest de recunoaștere a faptului că a gestinat deficitar activitatea Ministerului și pentru că a creat o situație tensionată în țară care a culminat cu proteste masive de stradă.

Rămâne de văzut dacă judecătoarea Dana Gîrbovan ar accepta o astfel de propunere de a fi numită Ministru al Justiției.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata