Breaking news

Firmele care i-au vândut terenul Ioanei Băsescu, amendate de APIA cu 143.000 de euro

loading...

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va penaliza cu suma de 143.000 de euro, firmele care aveau în arendă terenul cumpărat de Ioana Băsescu în comuna Nana din județul Călăraşi.

ioana basescu credic bancarAPIA a luat această decizie întrucât arendaşii nu au mai lucrat pământul după ce a fost cumpărat de fiica preşedintelui, deși primiseră subvenţii până pe 1 decembrie.

Arendaşii au declarat la începutul lui 2013 că lucrează o suprafaţă, și astfel au primit deja o parte din subvenţiile aferente, dar între timp au ajuns să exploateze un teren mai mic.

Terenul cumpărat de Ioana Băsescu în luna septembrie este compus din două loturi, de 240 de hectare, respectiv 51 de hectare, şi au fost lucrate în acest an de firmele Amygo MT şi Royalagro.

Ioana Băsescu, a cumpărat, în luna septembrie, un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste 1 milion de euro, de la CEC Bank.

Creditul a fost acordat în doar cinci zile, cu dobândă preferențială, și prin majorarea cu 63% a plafonului acordat persoanelor fizice.

Din cauza condițiilor suspecte în care s-a acordat creditul de către CEC Bank, Senatul României aprobat înființarea unei subcomisii  la Comisia pentru buget-finanţe, care să verifice activitatea Băncii.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, sunt invitaţi pentru audieri în 9 decembrie la comisia senatorială privind activitatea acestei bănci.

Membrii Comisiei de buget din Senat au decis să solicite băncii transmiterea, până în data de 9 decembrie, a listei tuturor creditelor acordate în condiţii speciale, începând cu anul 2011.

La solicitarea ministrului Chițoiu, BNR  a demarat un control la CEC Bank. Săptămâna viitoare, Parlamentul va aproba înființarea unei comisii care să ancheteze achiziția terenului de 291 hectare, de către Ioana Băsescu, în comuna Nana din județul Călărași.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata