Breaking news

Fiica lui Bercea: Mircea Băsescu mi-a spus că a dat bani lui Kovesi și Liviei Stanciu

loading...

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a declarat luni seară la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, că Mircea Băsescu i-a spus că a dat bani procuroarei Kovesi si judecătoarei Livia Stanciu.

mircea basescu - izaura anghelMihai Gâdea a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii “Sinteza zilei”, noi înregistrări în dosarul Bercea Mondial – Mircea Băsescu, în care se vorbeşte despre o şpagă de două milioane de euro, fix suma strigată din duba poliţiei de Bercea Mondial, în faţa DNA.

Prima înregistrare constă într-o discuţie purtată de pedelistul Marian Căpăţână cu Izaura Anghel, în care acesta le transmite că ar fi mai bine ca imaginile filmate să nu fie difuzate în presă, în acest “război” neavând nimeni de câştigat.

Marian Căpăţână recunoaşte în filmare că este trimis de Mircea Băsescu să îi convingă să “termine cu circul”.

Fiica lui Bercea Mondial a povestit la Antena 3 că Mircea Băsescu l-a trimis la ei pe Marian Căpățână ca să le ceară bani pentru a-l elibera din închisoare pe tatăl ei.

Fiica lui Bercea Mondial a mai precizat că familia ei a recuperat 335.000 de euro din cei 600.000 de euro pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat lui Mircea Băsescu şi lui Marian Căpăţână.

La scurt timp după flagrantul în care soțul ei a fost arestat pe motiv de șantaj la adresa lui Mircea Băsescu, fratele președintelui României l-a trimis pe Marian Căpățână la Izaura ca să o determine să nu dea filmulețele la procurori.

Noile filmulețe realizate de membrii familiei Anghel au fost refuzate de către procurorii DNA, pe motiv că rechizitoriul a fost finalizat și dosarul trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Graba cu care DNA a finalizat cercetările în acest dosar, în nici 30 de zile și rapid l-a trimis spre judecare, fix la Tribunalul Constanța și nu la București, ridică foarte multe semne de întrebare.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că e ciudat că SRI l-a informat pe Traian Băsescu despre toate activităţile ilegale ale clanului Bercea, dar nu i-a predat nici un raport despre relaţia fratelui său cu Sandu Anghel.

În replică, senatorul UDMR, Verestoy Attila, membru în comisia SRI, susţine că instituţia nu face informări bazate pe grade de rudenie.

Raportul comisiei SRI a fost întocmit în iunie, după audierea lui George Maior. Directorul instituţiei a spus atunci că a trimis 13 informări la Cotroceni despre infracţiunile clanului Bercea.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, le-a spus parlamentarilor în timpul audierilor din comisia SRI, că a realizat peste 400 de pagini de informări cu privire la activităţile infracţionale ale clanului Bercea, care puteau afecta siguranţa naţională. Monitorizarea clanului interlop de către SRI a început încă din anul 2001, a precizat Maior.

Florin Anghel i-a cerut avocatului Pavel Abraham să intermedieze eliberarea sa, măcar pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a aduce înregistrările, care sunt depozitate într-un loc secret.

Avocatul a precizat că va face toate demersurile pentru ca Florin Anghel să poată prezenta şi celelalte înregistrări existente.

Mircea Băsescu află mâine dacă rămâne în arest sau va fi eliberat. Un judecător de la Tribunalul Constanta va decide dacă măsurile luate până acum în dosar au fost legale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata