Breaking news

Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, arestată preventiv

loading...

 Mariana Rarinca, femeia care a șantajat-o pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, cerându-i 20.000 de euro, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

livia.stanciuJudecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Marianei Rarinca, pentru că a șantajat-o pe Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Mariana Rarincea, o contabilă din Galaţi, care a lucrat cu soţul decedat al Liviei Stanciu, a ameninţat-o pe şefa Înaltei Curți, cu “dezvăluri” în presă, dacă nu îi va da suma de 20.000 de euro.

Livia Stanciu a susţinut că nu ştie ce anume sau cine a determinat-o să adopte o astfel de atitudine şi a precizat că respectiva femeie a lucrat la cabinetul soţului său, decedat în urmă cu trei ani şi jumătate.

M-a apelat spunându-mi că soţul meu ar avea o datorie de 20.000 de euro la dumneaei. Desigur, că am manifestat iniţial toată disponibilitatea pentru a clarifica această situaţie, deşi mi s-a părut absurdă după trei ani şi jumătate. I-am solicitat să-mi furnizeze date concrete ce reprezintă suma respectivă. Mi-a comunicat că aceasta ar reprezenta contracte de asistenţă juridică care nu au fost onorate de soţul meu ca urmare a decesului acestuia. I-am cerut din nou cu insistenţă, în acea discuţie, să-mi prezinte elemente concrete cu privire la situaţia respectivă. Cred că femeia aceasta a crezut că dacă mă ameninţă cu un scandal public în virtutea funcţiei pe care o deţin, de preşedinte al ÎCCJ, voi ceda şantajului pe care l-a exercitat asupra mea şi mă v-a intimida. Tocmai datorită acestei funcţii pe care o deţin şi pe care o exercit cu toată responsabilitatea nu voi accepta, nu am putut tolera atunci, şi vă spun clar că nu voi tolera niciodată şi îi voi îndemna pe toţi care s-ar afla vreodată într-o astfel de situaţie să nu cedeze şantajelor de genul acestora. Acesta a fost şi motivul pentru care m-am adresat şi organelor în drept“, a explicat Stanciu înainte de şedinţa Plenului CSM de marţi.

Livia Stanciu a spus că a cunoscut-o, dar nu foarte îndeaproape, întrucât a lucrat la cabinetul soţului său și că în urmă cu ceva ani de zile femeia a fost prezentată soţului său ca fiind o persoană căreia i-a fost restructurat locul unde lucra, necăsătorită, cu doi copii, într-o situaţie familială grea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata