Breaking news

Facilităţi fiscale pentru tinerii afacerişti

loading...

Tinerii patroni, de până în 35 de ani, vor fi scutiţi de plata impozitului pe profit pentru trei ani, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Guvern, prin care Executivul vrea să sprijine tinerii cu afaceri.

Young Business ManAstfel, patronii sub 35 de ani, care vor să se lanseze în afaceri, vor fi sprijiniţi în primii ani de la deschiderea firmei. În acesată perioadă ei nu vor plăti deloc impozit pe profit.

În plus, dacă profitul se reinvesteşte în modernizare, calificare profesională sau în proiecte pentru protejarea mediului, scutirea de impozit se va extinde încă doi ani. La fel se va întâmpla şi dacă patronul va angaja în primul an şapte persoane, inclusiv şomeri.

De asemenea, omul de afaceri nu va plăti nu va plăti impozit şi contribuţii sociale pentru cinci salarii, dacă nu sunt mai mari de 500 de euro pe lună.

În acelaşi timp, companiile tinerilor patroni vor avea acces mai uşor la credite pentru că statul va garanta până la 90% din banii împrumutaţi.

Totuşi, tinerii vor pierde toate aceste facilităţi dacă vor întârzia 45 de zile lucrătoare cu plata unei taxe sau depunerea unei declaraţii sau dacă cifra de afaceri pe anul în curs atinge suma de 200 de mii de euro.

Proiectul de lege care cuprinde aceste facilităţi va fi aprobat în şedinţa de Guvern de mâine, care va avea loc, în premieră, la Iaşi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata