Breaking news

FABULOS | Dacia Logan a devenit mașina oficială a Papei Francisc – VIDEO

loading...

În timp ce Patriarhul Daniel se deplasează prin țară cu mașini scumpe care sar de 100,000 de euro, Papa Francisc alege să circule cu Dacia Logan la Erevan, în Armenia.

papa francisc - dacia loganÎn prima sa vizită realizată în Armenia, în perioada 24 – 26 iunie în Erevan, Suveranul Pontif a călătorit cu o mașină Dacia Logan de culoare albă.

Papa Francisc a sosit, vineri, 24 iunie, la Erevan, la ora locală 13, scrie Radio Vatican. După ceremonia oficială de bun venit de la aeroportul internațional, Papa Francisc a fost preluat cu o Dacia Logan și a făcut o vizită de rugăciune la catedrala armeană apostolică din Etchmiadzin.

La ora locală 18.00, Suveranul Pontif a mers la Palatul Președinției, tot cu Loganul, pentru o vizită de curtoazie la președintele țării, Serzh Sargsyan, după care a adresat un discurs autorităților, societății civile și Corpului Diplomatic.

Papa Francisc a început vineri, 24 iunie, o călătorie apostolică de trei zile în Armenia, sub motto-ul: “Vizita în prima ţară creştină”.

Aceasta este prima vizită a papei Francisc în Armenia şi prima călătorie a unui lider catolic în micul stat din Caucaz în ultimii 15 ani.

Ultima dată, papa Ioan Paul al II-lea a luat parte în 2001 la aniversarea a 1.700 de ani de la decretarea statului creştin armean.

În timpul vizitei din Statele Unite, Papa Francis a făcut celebru în deplasările sale un model Fiat 500L.

După vizita din SUA, mașina Fiat 500L a fost vedeta unei licitații și a fost vândut cu 300.000 de dolari.

Liderul Bisericii Catolice a catalogat vineri, în timpul unei vizite la Erevan, drept genocid uciderea în masă a etnicilor armeni de către oastea otomană în timpul primului război mondial. Mai mult, papa Francisc a vorbit despre martiriu armenilor în 1915.

Gestul Papei Francisc de a alege să circule trei zile cu Dacia Logan, arată că și mașina noastră națională este foarte potrivită pentru oficiali. Poate află și Preafericitul Daniel și renunță să se mai lăfăie în ”merțanel” de 100,000 de euro.

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Fabulos pe dracu … omu e un idiot daca alege sa mearga cu caruta aia !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata