Breaking news

Fața nevăzută a Eurovisionului

loading...

În culisele Eurovision, cștigătorii s-au aflat cu 30 de minute înainte de confirmarea oficială prin rezultatele televotingului și al juriului. Din fața televizorului totul pare, frumos, ușor de realizat și că totul decurge fără proble. Însă culisele unui spectacol de televiziune așa cum este Eurovisionul sunt extrem de interesante.

64924În jurul orei 20,00 au îneput să sosească jurnaliștii acreditati, specatatorii, artiștii concurenți deja erau la cabine, pentru machiaj, coafură, se pregăteau să intre în scenă. Primul care a spart gheața a fost Răzvan Crivaci. Pe rând fiecare  concurent părăsea ”Camera verde” pentru a ajunge pe scena Circului Globus. Toți repetau înainte de a urca pe scenă, se încurajau reciproc, făceau vocalize și se rugau ca totul să decurgă normal. Echipa tehnică a TVR a avut de muncă cu recuzita fiecărui concurent, care trebuia scoasă de pe scenă în 10-15 secunde și introdusă recuzita concurentului următor.  Fiecare concurent după ce își încheia evouluția pe scenă declara că a avut emoții, că a fost totul bine, că sunetul a fost bun, însă au refuzat să se pronunțe în legătură cu rezultatul final. Cel care a încheiat concursul a fost Cătălin Josan. Prestația aacestuia a fost apreciată și de producătorul general al Eurovision, Marina Almășan.

După ce toti concurenții au evoulat, a început bursa zvonurilor și comentariile printre concurenți, jurnaliști, stafful TVR în legătură cu viitorul câștigător. Luminița Anghel, Tony Tomas și Adrian Piper plecau ca favoriți, însă Paula Selling și Ovi au câștigat detașat concursul Eurovision.

Luminița Anghel a plecat supărată, nedorind să participe la ”Circul…..de după”. În timpul difuzării rezlutatelor de la juriile regionale, după ce a primit zero puncte de la Juriul de la Craiova și Cluj, Anda Adam a părăsit Camera verde, fiind profund nemulțumită de modul de jurizare. Ea a declarad că a dorit să participe la Selecția Natională Eurovision, pentru a bifa în cariera ei participarea la acest concurs, să demonstrze că poate cânta live oricând și că poate face față unui concurs de un asemenea nivel. În jurul orei 23,45 în culise organizatorii au început să se agite și să pregătească pianul dublu pentru Paula și Ovi, declarând că ei sunt câștigătorii. Confirmarea oficială a rezultatelor având loc după mai bine de o jumătate de oră. În acest an atât rezultatul juriilor regionale cât și al  juriului de la București a coinicis cu televotingul. Atât specialiștii cât și telespectatorii i-au clasat pe Paula Seling și Ovi pe primul loc. Deși tehnicienii au pregătit pianul acesta nu a mai intrat pe scenă la final, când cei doi câștigători interpretau piesa. În momentul aflării rezultatelor oficiale și  decalărării câștigărorilor, Paula și Ovi se aflau în Camera verde în direcție opusă scenei de concurs.  În camera verde Paula acorda interviuri și primea felicitări în timp ce producătorul general Marina Almășan striga din toți plămînii să vină Paula că scena e goală, timp  de mai bine de un minut și jumătate a întârziat Paula sosirea  pe scenă pentru a primi trofeul Eurovision.

La dezbaterea de după concurs, organizat în Camera verde, și moderat de  Leonard Miron, au participat o parte din jurnaliștii acreditați, 5 membrii ai jurului de la București, un orgnizator și doar trei cocnurenți, restul supărați au dat bir cu fugiții. Solistul Trupei Hotel Fm i-a felicitat pe câștigători și le-a urat să câștige Eurovisonul. Reprezentanții României vor merge la Oslo în Norvegia, pentru semifinala Eurovision Internațional, dacă vor trece de semifinale vor ajunge în mare finală unde orice este posibil.

Iată clasamentul final:

1. Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu – Playing With Fire
2. Luminiţa Anghel, Tony Tomas şi Adrian Piper – Save Their Lives
3. Cătălin Josan – Around, Around
4. Hotel FM – Come as One
5. Paula Seling şi Kamara – It’s Not Too Late
6. Lora şi Sonny Flame – Come Along
7. Anda Adam & Connect-R – Surrender
8. Zero – Lay Me Down
9. Alexa – Baby
10. Răzvan Krivach – Jack Pott
11. Dalma Kovacs – I’m Running
12. Pasager – Running Out of Time
13. Tina G – Love Is War
14. Lulu şi The Pupets – Searching for Perfect Emotion
15. Lucia Dumitrescu – See you in Heaven, Michael
16. Alexandra Ungureanu – Crazy

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata