Breaking news

Exportăm maidanezi în Germania

loading...

Dacă economie nu prea mai avem, am ajuns să exportăm maidanezi, că slavă domnului avem  destui.

maidaneziPe lângă Loganuri și Sandero, mai nou România exportă în Germania și maidanezi, în cadrul campaniei de adopţie a câinilor comunitari.

De adopțiile internaționale a câinilor comunitari se ocupă Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân si asociaţia Das Kleine Tierheim, conform Realitatea TV.

Sâmbătă va pleca spre Germania un nou transport cu 40 de câini comunitari. Până în prezent, asociaţia a efectuat trei transporturi către Germania. Numărul total de câini comunitari adoptaţi în această ţară va trece astfel de 180.

Şi sibienii care îşi doresc un câine pot adopta din adăpostul care funcţionează în Dealul Guşteriţei. Câinii care sunt daţi spre adopţie pot fi văzuţi şi pe site-ul www.cainifarastapan.sibiu.ro.

loading...
1 Comentariu
 1. Nicusoru spune

  Am citit pe forumuri și bloguri despre problema asta, și am selectat metodele de apărare și rezolvare a problemei, propuse de diverși:

  Aparat cu ultrasunete -> conform discuțiilor de pe forumuri, purtătorii susțin că acestea de cele mai multe ori nu sunt eficiente. Mie clar nu mi-ar rezolva problema cu haitele (jogging forțat).
  Izgonirea din cartier -> efect efemer, problema nu dispare, este doar relocată.
  Sterilizarea şi înapoierea lor în stradă -> s-a dovedit a fi ineficientă pe termen lung, nu sunt prinși toți câinii și în plus, fără o educație a societății, ajung alții în stradă și se înmulțesc la loc, în scurt timp. Și până la urmă și câini sterilizați sunt tot maidanezi, deci nu prea rezolvă problema de bază. A fost încercată și în București, poate încă mai este?
  Ținuți în adăposturi -> soluția presupune niște costuri exorbitante, imposibil de atins in România, deci ireal de realizat la nivel național.
  Ecarisaj -> Nu fac față solicitărilor? Nu au fonduri? Trebuie să mă informez…
  Eutanasierea, celor agresivi, bolnavi și a celor neadoptați -> Se pare că prinderea și selectarea durează la nesfârșit.
  Otrăvirea, în ultima instanță -> metodă neortodoxă, dar destul de eficientă, după cum susțin unii.

  O să includ si exportul, desi pare destul de irealizabilă metoda asta, avand in vedere numarul de maidanezi existenti, dar este o metodă 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata