Breaking news

Explozie puternică la fabrica de armament de la Cugir. O persoană şi-a pierdut viaţa

loading...

O explozie s-a produs luni la Uzina Mecanică din Cugir, judeţul Alba. În urma deflagraţiei, o persoană în vârstă de 50 de ani, angajată a fabricii, a murit.

Explozia s-a produs luni în juul orei 12,50, într-un tunel subteran de testare a muniţiei şi a fost urmată de un incendiu. În acel moment, pe schimb lucrau 12 bărbaţi şi 7 femei. Toţi angajaţii au reuşit să iasă din clădire după deflagraţie, însă o femeie a fost găsită ulterior moartă de către echipele de intervenţie.

În acest caz a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpa, ucidere din culpa, neluarea masurilor legale de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

„Având în vedere incendiul de la SC Fabrica de Arme Cugir SA de astăzi, 12.11.2018 orele 12.50, va informăm că Poliţia Oraşului Cugir efectuează cercetări în cadrul unu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpa, ucidere din culpa, neluarea masurilor legale de sănătate şi securitate în muncă si nerespectarea masurilor legale de sănătate si securitate în muncă” a precizat IPJ

Prefectul de Alba, Dănuş Hălălai, a declarat că femeia a decedat după ce a ieşit iniţial din tunel, dar s-a întors pentru a-şi recupera telefonul. Prefectul a mai spus că deflagraţia s-a podus după o tragere cu un pistol mitralieră, pentru calibrarea armamentului.

Toţi angajaţii societăţii au fost trimişi acasă. Victima are vârsta de 50 de ani şi, iniţial, a fost dată dispărută. Soţul femeii decedate lucrează tot la Fabrica de Arme. Unul dintre muncitori a declarat ca peste femeie s-ar fi prăbuşit un zid de protecţie, imediat după explozie.

O echipă a Ministerului Economiei se deplasează de urgență la fabrica de armament de la Cugir

“La ordinul Ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din Secretarul de Stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, Directorul General al Romarm și persoane abilitate din cadrul structurii pentru situații de urgență de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgență la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat. Ministerul Economiei este în strânsă legătură cu toate instituțiile abilitate implicate în această situație de criză, în vederea înlăturării efectelor. Aceasta este o situație de urgență încă în desfășurare și vom reveni cu detalii pe măsură ce reprezentanții Cugir, ai Ministerului și ai Parchetului, aflați la fața locului vor fi în măsură să le furnizeze“, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Economiei, remis exclusivNEWS.ro.

Societatea din Cugir este o filială a Companiei Naţionale ROMARM, producătoare de muniţie şi armament, la care lucrează circa 1.000 de persoane. La faţa locului a fost adus şi un container special utilizat în operaţiunile de căutare.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata