Breaking news

Explozie la Mangalia soldată cu șapte victime

loading...

Șapte militari au fost răniți, joi, într-o unitate militară din Mangalia, după ce care au fost stropiţi de combustibil destinat rachetelor, scurs dintr-o autospecială.

Incendiu Casa TimisoaraMilitarii răniţi în incident participau la un antrenament de pregătire a unei rachete de exerciţiu, care consta în executarea unor manevre de transfer de combustibil dintr-un rezervor special în rachetă, a informat Ministerul Apărării.

În timpul derulării operaţiunii, în jurul orei 15.00, s-a produs o scurgere de oxidant, care a generat accidentarea militarilor, prin contactul direct cu substanţa corozivă, deşi s-au luat măsuri de protecţie specifice unei astfel de operaţiuni.

Personalul afectat a fost transportat de urgenţă cu ambulanţe la Spitalul Municipal Mangalia pentru asistenţă medicală de specialitate, precizează MApN.

Conform sursei citate, unul dintre militari are arsuri pe 15-20% din suprafaţa corpului, iar ceilalţi au suferit arsuri pe suprafeţe de 2-3% din suprafaţa corporală. După acordarea primului-ajutor, personalul medical a decis transferul militarilor la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean Constanţa, pentru tratament şi investigaţii suplimentare.

Şeful Statului Major al Forţelor Navale a dispus numirea unei comisii care va cerceta cauzele producerii incidentului, precizează MApN.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata