Breaking news

exclusivNEWS, solidar cu Realitatea TV

loading...

Site-ul de știri naționale și internaționale exclusivNEWS.ro a decis să se solidarizeze cu postul de știri Realitatea TV, în semn de dezaprobare a deciziei Guvernului Ponta, prin care se încearcă închiderea televiziunii.

realitatea tv - exclusivnews.roexclusivNEWS.ro dezaprobă în termeni categorici încercarea Guvernului Ponta de a pune pumnul în gură presei românești, de a închide televiziuni și radiouri prin ordonanțe de urgență cu dedicație.

exclusivNEWS.ro se solidarizează cu Realitatea TV, și cere public Guvernului Ponta să retragă ordonanța de urgență privind insolvența. exclusivNEWS.ro cere public Avocatului Poporului să facă uz de prerogativele constituționale și să conteste la CCR, ordonanța de urgență.

”Sunt uluit și șocat  n același timp de faptul că un Guvern al României poate să aprobe o ordonanță de urgență pentru a putea închide o televiziune și pentru a putea pune cu botul pe labe alte posturi tv și radiouri. Această ordonanță de urgență este o lovitură la statul de drept și este profund neconstituțională. Sper ca mințile limpezi din USL să-l trezească la realitate pe Ponta și să-l determine să revină pe drumul cel bun. Avocatul Poporului trebuie să conteste de îndată ordonanța de urgență la CCR. exclusivNEWS.ro se solidarizează cu Realitatea TV și susține demersul jurnalistic al televiziunii”, a declarat Sebastian Popescu, redactorul șef al exclusivNEWS.ro.

Vineri, a fost publicată în Monitorul Oficial, ordonanța de urgență cu dedicație, aprobată pe sub masă de Guvernul Ponta. Actul normativ reglementează insolvența în România, și prevede că în cazul firmelor din audiovizual li se ridică automat licența dacă sunt în insolvență.

Articolul introdus pe șest în lege, are principală țintă, Realitatea TV. Întrebat joi seară de reporterul Realitatea TV, Claudiu Popa, despre ordonanță, premierul a replicat nervos: Aş vrea să îmi plătiţi taxele, recunosc. Ca și cum noi, românii ar trebui să-i plătim lui, direct taxe, ca unui interlop.

”În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidența prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii și până la data confirmării planului de reorganizare, se suspendă licența audiovizuală, în sensul Legii nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Național al Audiovizualului. În planul de reorganizare vor fi prevăzute condițiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anumit serviciu de programe, condiții ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Național al Audiovizualului”, se arată în articolul 81 al noului cod de insolvență.

Odată intrată în vigoare, legea insolvenței devine legea falimentului pentru foarte multe instituții media. Și pentru faptul că aceasta prevede ca un creditor poate cere Tribunalului, insolvența și firma în cauză trebuie să plătească banii datorați în termen de 15 zile.

În caz contrar, intră în insolvență iar CNA îi ridică în mod automat licența până la aprobarea planului de reorganizare. În tot acest timp, televiziunea și radioul aflat în procedură de insolvență dă faliment 100% întruncât și-a pierdut obiectul de activitate: licența audiovizuală.

Prin această ordonanță de urgență, premierul Victor Ponta vrea să închidă gura postului Realitatea TV, prima televiziune de stiri din Romania.

loading...
1 Comentariu
  1. Pop Daniel spune

    Incredibil …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata