Breaking news

Excavațiile ilegale continuă la groapa de gunoi Cernica. Autoritățile refuză să intervină

loading...

Hoții de fier vechi își continuă nestingheriți excavațiile ilegale de la groapa de gunoi Cernica din Județul Ilfov, fără să fie deranjați de autoritățile locale, județene sau centrale.

excavatii ilegale cernicaÎn timp ce numărul excavatoarelor se înmulțește precum ciupercile după ploaie, atât primăria Cernica, IJP Ilfov, Prefectura, Ministerul Mediului și Consiliul Județean, nu mișcă un deget pentru a stopa acest fenomen ilegal și periculos atât pentru mediu cât și pentru localnici.

Deși am sesizat aceste instituții enumerate mai sus, nu am primit niciun răspuns, semn că fie nu pe pasă de această problemă, fie sunt complici cu cei care fac excavațiile.

În medie, zilnic 7 excavatoare sapă de zor în groapa de gunoi, după fierul vechi, păzite de pe margine de 5-6 limuzine de lux, semn că cei care patronează această acțiune ilegală sunt ștabi cu mulți bani în buzunare. Poate că din acest motiv, autoritățile locale și centrale refuză să intervină și să pună capăt excavațiilor de la Cernica.

Zona este complet scăpată de sub orice control. Hoții de fier vechi se vor opri din excavat gunoiul și molozul doar după ce vor extrage tot fierul vechi din groapa de gunoi. Hoții sapă după plumbul și cuprul provenit de la fostul Acumulatorul SA.

Comuna Cernica pare să fie ”paradisul deșeurilor ilegale”.  În incinta de circa două hectare, rămasă fără gard și clădirea aflată în ruină de peste 2 ani de pe raza Jud. Ilfov, com. Cernica, Sat Caldararu, Str Prelungirea Gării Cățelu nr.25 (lângă Str Peles, Sec.3-turnul de apa), și plină de depozite de zeci de tone de deșeuri necontrolate, ar aparține Gerovital Cosmetics SA. Companie la care este acționar și Rovana Plumb, Ministru al Mediului în Guvernul Ponta.

Așadar, cea care trebuie să vegheze la protecția mediului și la aplicarea legii, o încalcă cu bună știință. Poate din acest motiv nu se deranjează să facă ceva fiind și dumneaei în aceeași oală.

Localnicii din Cernica se gândesc cu groază la faptul că vine sezonul cald iar mirosurile pestilențiale venite dinspre groapa de gunoi ca urmare a excavațiilor ilegale, le vor face viața un coșmar și aerul irespirabil.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata