Breaking news

Eveniment istoric. Prima croazieră cu îmbarcare din Portul Constanța, dupa 70 de ani!

loading...

Vineri, 27 septembrie, a avut loc un eveniment istoric pentru portul din Constanța: nava italiană de croaziere MSC Musica a îmbarcat primii pasageri români direct din România, după o perioadă de 70 de ani în care navele doar au operat escale în portul românesc. 

nava croaziera lux94 de pasageri s-au îmbarcat vineri pe nava MSC Musica pentru o călătorie de 11 nopţi pe itinerariul: Constanţa-Gythion-Veneţia-Katakolon-Istanbul-Yalta-Odessa-Constanţa

 

Nava MSC Musica a fost lansată la apa în iunie 2006, are o lungime de 294m, 1275 cabine (la capacitate maximă 3013 pasageri), 13 lifturi, 4 restaurante, 15 baruri, casino, teatru, internet cafe, teren de tenis, 3 piscine, 4 băi spa, 1160 metri pătraţi de Spa.

Prima debarcare în Constanța, 3.000 de turiști străini vor vizita orașul și împrejurimile.

Sâmbătă, pe 28 septembrie, au debarcat în portul din Constanța cei 90 de turiști români care s-au îmbarcat din Veneția împreună cu alți 3000 de turiști străini, în prima croazieră cu debarcare în Constanța.

Odată cu transformare Constanței în port de îmbarcare numărul turiștilor români și străini care vor vizita orașul va crește. În zilele de îmbarcare, turiști străini de pe vas au posibilitatea de a vizita orașul și împrejurimile individual sau în tururi organizate de personalul de la bordul navei și de oficialitățile portuare ale orașului Constanța.

Oficialitățile Aerotravel estimează că în decursul anului viitor peste 50.000 de turiști străini vor proveni de pe navele de croazieră, dintre care 33.000 de pe navele MSC operate prin agenția Aerotravel.

În 2014 numărul pasagerilor români care se vor îmbarca pe navele de croazieră, din România sau din alte porturi europene, va ajunge la peste 4.000.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata