Breaking news

Evaluarea Naţională 2012 pentru elevii claselor a VIII-a a început luni, 25 iunie

loading...

Evaluarea Naţională 2012 pentru elevii de clasa a VIII-a, are loc în perioada 25 – 27 iunie.

Ministrul interimar Liviu Marian Pop a declarat luni: “Subiectele au ajuns fără întârziere în toate centrele de evaluare. Sunt condiţiile optime pentru derularea examenului naţional la limba şi literatura română. Mâine va avea loc proba de limbă şi literatură maternă, miercuri, proba de matematică. Până în momentul de faţă, totul se desfăşoară normal. Doresc tuturor elevilor de clasa a VIII-a mult succes”.

La prima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2012, adică la limba şi literatura română, elevii au primit ca subiect opera “Cireşarii” de Constantin Chiriţă.

La Proba A elevii au primit un fragment din opera “Cireşarii”, volumul 2, de Constantin Chiriţă. Copiii au avut de rezolvat subiecte de fonetică, gramatică şi literatură. La Proba B elevii au avut de facut o compunere de 10-15 randuri în care sa-şi prezinte opinia referitor la mesajul fragmentului din “Cireşarii”. Baremele de notare vor fi publicate pe edu.ro

Referitor la desfăşurarea examenului de Bacalaureat 2012, Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, a susţinut luni, 25 iunie, o conferinţă de presă unde a prezentat rezultatele centralizate, puse la dispoziţie de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, privind proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat. Conform datelor centralizate, la această probă s-au înscris 132.782 de candidaţi. Dintre aceştia, 3588 (2,70%) de candidaţi nu s-au prezentat, 8 elevi au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă.

Din totalul celor înscrişi, 1361 (1,02%) de elevi au promovat „fără calificativ”, 18684 (14,07%) au obţinut calificativul „începător”, 36552 (27,53%) au obţinut calificativul „mediu”,  33634 (25,33%) au obţinut calificativul „avansat”, iar 38955 (29,34%) calificativul „experimentat”.

Astăzi, 25 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice în limbă spaniolă din cadrul examenului de bacalaureat, se desfăşoară în două centre, unul în Bucureşti, iar celălalt în Bihor.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata