Breaking news

Eutanasierea maidanezilor, suspendată de Curtea de Apel București

loading...

Maidanezii primesc o șansă la viață. Curtea de Apel a decis, vineri, suspendarea normelor de aplicare a legii privind câinii fără stăpân, care permite şi eutanasierea lor.

maidaneziPotrivit deciziei Curții de Apel, hotărârea de Guvern este suspendată în întregime până la pronunţarea unei alte instanţe. Decizia poate fi atacată cu recurs în 15 zile.

Vier Pfoten a semnalat luni absenţa cadrului legal pentru capturarea şi eutanasierea maidanezilor, având în vedere că normele de aplicare a legii în domeniu au fost suspendate de instanţă.

“Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a pronunţat vineri decizia în favoarea organizaţiei internaţionale Vier Pfoten, suspendând normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân”, se arată într-un comunicat al Vier Pfoten remis luni.

În replică, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu că programul de gestionare a maidanezilor funcţionează în continuare în Capitală, dar a cerut Guvernului să conteste hotărârea instanţei.

 În acest moment, activitatea ASPA nu este afectată, implicit programul de gestionare (a câinilor fără stăpân – n.r.) funcţionează în continuare. După decizia care suspendă normele de aplicare a legii câinilor fără stăpân, Curtea de Apel are un termen pentru redactarea motivării şi pentru a o comunica, termen în care lucrurile merg ca şi până acum. Deci mergem înainte cu programul pentru Bucureşti“, a declarat coordonatorul de proiect al ASPA.

Răzvan Băncescu a mai spus, în acelaşi context, că solicită Guvernului să depună contestaţie, în termenul cel mai scurt, la decizia Curţii de Apel, pentru a nu se ajunge în situaţia de a se bloca anumite activităţi prevăzute de norme.

ASPA înaintează către Guvern şi ANSVSA, ca autoritate de specialitate, o solicitare de intervenţie rapidă în sensul contestării deciziei Curţii de Apel“, a spus Băncescu.

Șeful ASPA a precizat că în cele nouă luni de la începerea programului privind gestionarea câinilor fără stăpân de pe străzile Capitalei, au capturaţi peste 25.000 de câini, dintre care aproximativ 10.000 au fost eutanasiaţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata