Breaking news

Emil Hurezeanu și-a redobândit cetățenia română doar ca să poată fi numit Ambasador în Germania

loading...

În funcție de interesele personale Emil Hurezeanu joacă ala bala portocala cu cetățenia română. În anii comunismului a renunțat la cetățenia română ca să o ia pe cea germană, iar acum, ca să poată fi numit Ambasador al României în Germania, și-a cerut înapoi cetățenia română.

emil hurezeanuEmil Hurezeanu recunoaște cu nonșalanță că a depus cererea de redobândire a cetăţeniei române, doar după ce a fost nominalizat pentru funcţia de Ambasador al României în Germania.

„Nicio numire şi nici terminarea procesului până la acreditare nu s-ar putea face dacă n-aş fi cetăţean român. E adevărat, multă vreme n-am fost cetăţean român, pentru că am renunţat la cetăţenia română în momentul în care, cu ani în urmă, cetăţenia locului în care trăiam atunci, cea germană, nu se putea obţine decât renunţând la cetăţenia originară. Ulterior, lucrurile s-au schimbat, m-am reîntors în ţară, dar germanii nu acceptau dubla cetăţenie. Tot felul de legături mai vechi cu oraşele şi locurile în care am trăit şi am muncit nu mi-au permis să renunţ la cetăţenia germană. Am avut un statut de rezident german, cu paşaport german, în România. Convenţional, dacă ar fi existat o exigenţă, fie a legii române, fie a legii germane, care n-ar fi acceptat această dualitate, aş fi renunţat la cetăţenia germană, ca să păstrez numai cetăţenia română”, a declarat Hurezeanu la Digi 24.

Joi, Președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de Ambasador al României în Germania a lui Emil Hurezeanu, în prezent jurnalist la Digi 24.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata