Breaking news

Eliberarea lui Năstase ar putea fi amânată. Două dintre judecătoare au fost arestate

loading...

Adrian Năstase ar putea să primească o veste proastă din partea Tribunalului București. Recursul privind eliberarea condiționată, programat pe 18 martie ar putea fi amânat întrucât două dintre cele trei judecătoare care trebuie să decidă, au fost reținute de DNA pentru fapte de corupție.

nastase motivare decizieJudecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, ridicate miercuri seară de DNA, făceau parte din completul de trei judecători care trebuiau să judece pe 18 martie recursul eliberării lui Adrian Năstase.

Pentru că sunt la un pas de a fi arestate preventiv, cele două judecătoare nu mai pot face din complet.

Pentru că până la judecarea recursului mai este foarte puțin timp, este posibil ca instanța să decidă amânarea deciziei după data de 18 martie pe motiv că noii judecători desemnați în complet nu au avut timp să studieze dosarul lui Adrian Năstase.

Avocatul Lucian Bolcaș spune că există această posibilitate ca procesul să se amâne însă totul depinde de conducerea Tribunalului București care trebuie să delege alți judecători în complet cât mai rapid posibil pentru ca termenul de judecată să fie respectat.

După audieri maraton în toiul nopții la sediul DNA, care au durat mai bine de opt ore, procurorii au emis mandate de reținere pentru 24 de ore pe numele judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu.

Cele două judecătoare au fost aduse la sediul DNA din București după ce  după ce procurorii le-au percheziţionat locuinţele.

În cursul zilei de azi, cele două judecătoare vor fi duse la Curtea de Apel cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile sub acuzația de luare de mită și trafic de influență. Procurorii DNA le acuză cu au luat mită de la interlopi și oameni de afaceri pentru a le da decizii favorabile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata