Breaking news

Elevii și studenții primesc și în acest an 200 de euro pentru a-și cumpăra un calculator

loading...

Ministerul Educaţiei Naţionale continuă şi în anul 2014 programul social „Euro 200” pentru acordarea unui sprijin financiar în vederea stimulării achiziţiei de computere.

bani calculator eleviElevii și studenții în vârstă de până la 26 de ani, care își doresc un calculator și care nu realizează venituri brute mai mari de 150 de lei pe membru de familie, vor primi de la Ministerul Educației, 200 de euro.

Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obţinerea bonurilor valorice necesare achiziţionării unui calculator se face în perioada 1-21 aprilie 2014.

Solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop. Ulterior depunerii cererilor, în intervalul 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate şi vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanţi.

Centralizarea cererilor la Comisia centrală din MEN, prin intermediul portalului http://euro200.edu.ro, va avea loc în perioada 19 – 28 mai, şi va fi urmată de prima afişare pe Internet a listei de cereri eligibile, aprobată prin ordin de ministru (1 iunie). În data de 3 iunie, până la ora 18:00, lista va fi afişată şi în fiecare unitate/instituţie de învăţământ.

Depunerea contestaţiilor se face în termen de 5 zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluţionarea acestora este prevăzută între 8 şi 23 iunie. Afişarea rezultatelor contestaţiilor are ca termen data de 24 iunie, până la ora 18:00.

Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie şi se finalizează în 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă a computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie – 31 august. În anul 2013, 21.077 de beneficiari (21.019 elevi şi 58 de studenţi) au achizionat computere prin intermediul acestui program.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata