Breaking news

Elevii care au luat nota 10 la BAC, vor fi premiați de Guvernul României

loading...

Vești bune pentru cei 126 de elevi care au obținut media zece la bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013. Guvernul României îi va premia pe elevii de zece.

taxa bacGuvernul o hotărâre în vederea premierii elevilor care au obţinut media 10 la bacalaureat. Actul normativ a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri a Executivului.

La prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, 126 de elevi au obţinut media 10, cei mai mulţi, respectiv 12, fiind din Iaşi, iar 10 din Buzău.

Un singur candidat din București a reuşit să obţină media 10 la bacalaureat.

Premiile sunt în valoare de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent şi se acordă de către Ministerul Educației Naționale, din bugetul propriu. Lista beneficiarilor şi modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei naţionale. În urma celor două sesiuni de Bacalaureat 2013 – sesiunea specială şi sesiunea iunie-iulie -, vor fi premiaţi 126 de absolvenţi, urmând să fie recompensaţi şi absolvenţii care vor obţine aceeaşi performanţă în sesiunea august-septembrie 2013”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației, remis exclusivNEWS.ro.

Din cei 126 de absolvenţi cu media 10, toţi din promoţia curentă, 114 au urmat filiera teoretică, patru pe cea tehnologică şi tot atâţia filiera vocaţională.

În sesiunea iunie – iulie a Bacalaureatului 2013 s-au înscris 188.842 de candidaţi şi s-au prezentat 175.513.

Dintre aceștia, 56,4% au promovat examenul de bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata