Breaking news

Elena Udrea stătea cu curu pe biroul lui Băsescu în timp ce acesta îi scria demisia de la Cotroceni

loading...

Adriana Săftoiu scrie în cartea ”Cronică de Cotroceni”, lansată duminică la BOOKFEST, că în 2005, Elena Udrea stătea cu curul pe biroul lui Băsescu de la Cotroceni, în timp ce președintele îi scria la calculator, demisia acesteia din funcția de Șef al Cancelariei Prezidențiale.

basescu - elena udreaLa opt ani de când a plecat din funcția de Purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Adriana Săftoiu, alintată ”Pufuleț” de Traian Băsescu, lansează o carte în care dezvăluie culisele de la Cotroceni.

Adriana Săftoiu redă în cartea ”Cronică de Cotroceni”, mai multe episoade petrecute la Palatul Cotroceni, printre care și momentul demisiei Elenei Udrea din funcția de Șef al Cancelariei Prezidențiale.

Săftoiu spune că Elena Udrea stătea cu curul pe biroul lui Băsescu, în timp ce acesta îi scria la calculator, demisia.

“După demisia Elenei Udrea, zilele s-au derulat într-un carusel al lamentării furioase. Se consideră prostul satului, care pune botul la presiunea media”, povesteşte Adriana Săftoiu despre Traian Băsescu, furios că Udrea a fost nevoită să demisioneze din cauza scandalului privind afacerile soţului său.

Adriana Săftoiu subliniază faptul că Elena Udrea a plecat doar din calitatea oficială deţinută la Cotroceni, nu şi din viaţa preşedintelui, fiind o prezenţă constantă la el în birou.

“În birou, Elena Udrea stă pe acelaşi fotoliu ca şi înainte, deşi e demisionară din funcţia de consilier. Nu ştiu dacă îşi dă seama că ne dăm toţi seama când E.U. e în biroul lui. Se simte din ton, din felul în care ne vorbeşte. Nu sunt singura care remarcă această îmbăţoşare a lui în prezenţa ei. Pare un fel de curcan care îşi scutură mărgelele că să atragă pradă“, scrie Adriana Săftoiu în cartea sa.

Elena Udrea venea aproape zilnic în biroul lui Băsescu, iar aceştia rămâneau seară de seară singuri acolo. Adică cu alte cuvinte, Adriana Săftoiu lasă să se înțeleagă că Băsescu se giugiulea cu Udrea, în biroul prezidențial.

“Partea bună a faptului că Elena îl vizită aproape zilnic pe Preşedinte era că nu ne mai solicita după o anumită oră”, mai spune Adriana Săftoiu.

Însă atunci când un consilier era chemat în biroul preşedintelui, o putea vedea pe Udrea tronând în încăpere.

Pe la şase seara m-a chemat la el în birou. Ea, îmbrăcată în roşu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui. Niciun gest de a masca atitudinea deloc neoficială şi nepotrivită locului. Elena m-a privit cu siguranţa femeii care poate stă la propriu pe biroul şefului”, a povestit Adriana Săftoiu.

Adriana Săftoiu susţine că angajaţii lui Băsescu trebuiau să facă faţă “crizelor de isterie” ale preşedintelui, alimentate tot de Elena Udrea. Potrivit autoarei, însuşi Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei şi cunoscut afemeiat, ar fi fost captivat de Udrea.

“(…) Băsescu a intervenit: “Vă place? O mai aduc?” Şi au râs împreună. (…) Berlusconi a privit-o pe Elena: “Aş vrea să mai rămâneţi puţin, să schimbăm câteva vorbe doar noi doi” . Fabulos!”.

În tot acest timp, Maria Băsescu a stat departe de intrigile de la Cotroceni. A intervenit însă într-un moment cheie, ca dovadă că, în realitate, soţia preşedintelui ştia mai multe decât voia să arate. Maria este cea care, în celebrul scandal al “biletului roz”, i-a spus Adrianei Săftoiu că există o copie a mesajului pe care Călin Popescu Tăriceanu i l-a trimis lui Băsescu şi pe care l-a dezvăluit Elena Udrea.

Cum ieşiţi din situaţia asta?’, mă întreabă doamna Maria. ‘De ce nu arătaţi copia pe care o are Elena?’ Şoc. ‘Ce copie?’, întreb uitandu-mă spre culoarul de unde trebuia să vină Preşedintele. ‘Are Elena o copie după bileţel’, repetă”, a adăugat Adriana Săftoiu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata