Breaking news

Elena Udrea şi Alina Bica, eliberate din închisoarea din Costa Rica, în Ajun de Crăciun!

loading...

Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate luni seară, din închisoarea din Costa Rica, de cătreTribunalul Penal din districtul Pavas, la solicitarea autorităţilor române.

După 80 de zile petrecute în spatele gratiilor în Costa Rica, Elena Udrea şi Alina Bica îşi vor petrece Crăciunul în libertate.

Actele semnate de Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prin care se cere anularea cererii de extrădare, Udrea şi Bica au fost puse în libertate de Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia oraşului San Jose.

Biroul pentru Evaluare Tehnică şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Public din Costa Rica a prezentat documente oficiale prin care se arată că România a anulat solicitarea de extrădare.

Elena Udrea şi Alina Bica erau în detenţie preventivă în Costa Rica din 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au revocat, vineri, solicitarea de extrădare pentru Elena Udrea şi Alina Bica din Costa Rica, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de suspendare a executării pedepsei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata