Breaking news

Elena Udrea rămâne în arest preventiv. Înalta Curte i-a respins recursul

loading...

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins joi seară, recursul Elenei Udrea la măsura arestului preventiv instituită de judecătorul de drepturi și libertăți pe 25 februarie 2015, în dosarul Gala Bute, în care deputatul este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

elena udrea arestGhinion. Vești proaste pentru Elene Udrea, după Valentines Day și Dragobete, protejata lui Băsescu își va petrece în spatele gratiilor și ziua Femeii, de 8 martie.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi seară ca Elena Udrea să rămână în stare de arest preventiv în dosarul Gala Bute, în care procurorii DNA o acuză de luare de mită și trafic de influență.

Degeaba a dat declarații timp de o oră și jumătate în fața instanței, că blonda nu a reușit să-i convingă pe magistrați să o trimită în arest la domiciliu ca să poată fi vizitată zilnic de Traian Băsescu.

Întrebată de judecători de geanta cu 900.000 de euro primită de la omul de afaceri Adrian Gărdean, pe data de 6 octombrie 2011, Elena Udrea s-a făcut că plouă și a spus că nu își mai aduce aminte dacă în acea zi era la birou în sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

„În cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut și a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp. Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011. Urmare acestei solicitări, în vara anului 2011, Gardean Adrian i-a înmânat 200.000 euro lui Lungu Ștefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, însă banii au fost restituiți de acesta după o zi, invocând riscul ca fapta să fie denunțată organelor de urmărire penală. În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. și de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Cu același prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel. Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate”, se arată în referatul DNA.

Decizia de azi a Înaltei Curți este definitivă și irevocabilă. Drept urmare, Elena Udrea va rămâne în arest preventiv cel puțin până pe data de 26 martie 2015.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata