Breaking news

Elena Udrea își petrece Paștele în spatele gratiilor

loading...

Vinerea Mare s-a transformat în Vinerea Neagră pentru Elena Udrea. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins cererea de arest la domiciliu sau control judiciar, astfel că protejata lui Băsescu își va petrece Paștele în pușcărie.

elena udrea - catuse - pasteElena Udrea nu a avut noroc la Înalta Curte. Judecătorii i-au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau instituirea controlului judiciar. Astfel că Elena Udrea își va petrece Paștele în spatele gratiilor.

La aflarea veștii, avocații Elenei Udrea au făcut recurs la decizia Înaltei Curți, urmând ca după Paște să se judece tot la Curtea Supremă, contestația care ar putea să o scape pe blondă de arestul preventiv.

Elena Udrea se află de 45 de zile în spatele gratiilor în dosarul Gala Bute, în care este acuzată de procurorii DNA că a luat 900.000 de euro mită de la omul de afaceri Gărdean Adrian.

„În cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut și a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp. Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011. Urmare acestei solicitări, în vara anului 2011, Gardean Adrian i-a înmânat 200.000 euro lui Lungu Ștefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, însă banii au fost restituiți de acesta după o zi, invocând riscul ca fapta să fie denunțată organelor de urmărire penală. În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. și de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Cu același prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel. Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate”, se arată în referatul DNA.

Pe opt aprilie, Elena Udrea s-a mai ales cu o nouă acuzație, spălare de bani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata