Breaking news

Elena Udrea cheltuie 900.000 euro pe indicatoare rutiere de lux

loading...

În plină criză financiară, Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, cheltuie pe indicatoare 3D aproximativ 4 miliarde lei vechi, transmite Antena 3, citând ziarul Financiarul.

elena udreaPotrivit jurnaliştilor de la ziarul Financiarul, Ministerul Turismului a achiziţionat indicatoare rutiere 3D, mult mai scumpe decât cele clasice, cu care ne-am obişnuit, pentru a le amplasa pe drumurile publice din ţară.

Beneficiari ai contractelor  de achiziție a indicatoarelor 3D, sunt firmele care sponsorizează Partidul Democrat Liberal. Pentru a elimina competiţia, caietele de sarcini pentru achiziţionarea de indicatoare rutiere au condiţii pe care nu le pot îndeplini decât două societăţi comerciale.

Ministerul condus de Elena Udrea a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea banalelor indicatoare rutiere pentru 1.215 locaţii. Un contract în valoare de 3,6 milioane de lei. Deşi standardele româneşti în materie de indicatoare nu sunt foarte pretenţioase, în caietul de sarcini se cer neapărat inidicatoare ambutisate, în relief 3D. Evident, acestea sunt mult mai scumpe decât unele obişnuite. Ministerul Turismului motivează această cerinţă prin faptul că execuţia în relief a înscrisurilor creează un efect vizual mai puternic şi conferă produsului calităţi sporite legate de transmiterea mesajului.

Doar două companii, abonate la achiziţiile de indicatoare rutiere şi care au sponsorizat PDL, au reuşit să îndeplinească cerinţele de participare la licitaţie. Aceste firme îşi împart frăţeşte contractele pe bani publici. Anul trecut una dintre ele a câştigat o licitaţie pentru o achiziţie în valoare de 2 milioane de lei, iar acum a câştigat cealaltă.

loading...
4 Comentarii
 1. delia fagarasan spune

  ma chiar uimesc la cat sunt de idioti romanii nostri…
  inainte sa se gandeasca la indicatoare in 3D ar trebui sa se gandeasca la strazi pt ca lasa mult de dorit…
  si in loc sa se ingrijoreze si sa caute metode cu care ar reusi sa iasa din criza cum de altfel fac majoritatea tarilor europene… aceste persoane… nici nu stiu pe ce porcari sa strice banii

 2. Rezultate live spune

  Nu stiu pentru cine a pus acele indicatoare ca strainii nu mai vin deloc la noi.

 3. Catalin spune

  Indicatoarele rutiere sunt foarte importante eu zic ca nu e o suma atat de mare daca stam si ne gandim un pic, acestea pana la urma sunt facute sa salveze vieti.

 4. Monique spune

  da…cu indicatoare 3D nu mai moare nimeni ha ha ha …ha . Hai sa cumparam fitze ca n-avem ce face cu banii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata