Breaking news

Elena Udrea, arendașa terenului lui Băsescu de la Nana

loading...

Elena Udrea a luat în arendă pământul cumpărat în septembrie 2013, de Ioana Băsescu în comuna Nana din județul Călărași. Firma lui Udrea a cerut de la APIA Călărași, subvenția pe terenul luat în arendă. Banii din subvenție acoperă integral rata lunară la bancă, plătită de fiica lui Băsescu pentru creditul luat ca să cumpere terenul.

elena udrea - teren nanaElena Udrea și Traian Băsescu continuă să facă afaceri împreună, pe față, și se pare printr-o modalitate ”legală”, dar profund imorală. Firma Elenei Udrea, Agro Green Nana a luat în arendă cele 290 de hectare de teren agricol cumpărate de Băsescu și ieri a depus la APIA Călărași, cerere de acordare a subvenției de 170 euro per hectarul de teren arabil lucrat.

Într-un an de zile, pentru terenul lui Băsescu de la Nana, Udrea va încasa de la APIA aproximativ 50.000 de euro, în timp ce rata anuală la CEC Bank a Ioanei Băsescu, pentru terenul în cauză este de circa 60.000 de euro.

Însă la cei 50.000 de euro de la stat, Băsescu mai produce bani și prin valorificarea culturii de pe întreaga suprafață de teren agricol.

Și uite așa, banii din subvenție ajung în buzunarul lui Băsescu, via Udrea, ca să își poată plăti lunar, rata la bancă.

Băsescu a declarat, joi, că “un agricultor vestit” i-a spus că pământul de la Nana este bun pentru agricultură şi a arătat că italianul de la care a cumpărat a plătit 2.900 de euro pe hectar, el i-a dat 4.500, iar acum ar putea să obţină un 8.000 de euro pe hectar în acea zonă. 

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata