Breaking news

Elena apare în stenogramele dosarului șpăgii de la Microsoft

loading...

Numele ”Elena” este pomenit de Dorin Cocoș într-o convorbire telefonică purtată de acesta cu Dinu Pescariu și interceptată de procurorii DNA în dosarul de corupție Microsoft.

elena udrea - nanaSe strânge lațul în jurul Elenei Udrea. Deși neagă că avea habar de afacerile fostului ei soț, Dorin Cocoș, Elena Udrea apare în interceptările telefonice ale DNA.

Dorin Cocoş a fost interceptat în timp ce vorbea cu Dinu Pescariu despre modul în care să mascheze mita primită în dosarul Microsoft prin încheierea unui contract fictiv de împrumut şi semnarea unor chitanţe antedatate.

Convorbirea telefonică a fost înregistrată ambiental pe 25 septembrie 2014, iar în dialogul cu Dinu Pescariu, Dorin Cocoş a amintit despre o discuţie cu “Elena”:

DORIN COCOŞ: Las-o aşa că e mai bine. Las-o aşa. Că am vorbit şi cu…cu Elena, şi a zis: Foarte bine!
DINU PESCARIU: Da?
DORIN COCOŞ: Da!
DINU PESCARIU: Bravo!
DORIN COCOŞ: Când…am spus…Că am stat şi m-am gândit…Băi, acolo nu scrie că trebuie să îi dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau de mâine. Ce? Hai să fim drepţi. Şi cu asta basta! Şi tu, lasă-le acolo!
DINU PESCARIU: Mi-a fost frică să le duc acasă!
DORIN COCOŞ: Foarte bine! Eşti nebun? Mai bine dă-le încoace!

Marți seară, Elena Udrea a dezminţit la Digi 24, vreo implicare a sa în Dosarul Microsoft: Celor care mă atacă, dar mai ales susţinătorilor mei, le spun că nu există nicio posibilitate ca eu, Elena Udrea, să am vreo legătură cu această afacere (Microsoft -n.r.), în măsura în care ea va fi demonstrată de procurori ca fiind aşa cum arată acum. Oamenii chiar dacă sunt căsătoriţi, cel puţin în cazul meu (…), mai ales când au cariere separate, ajung la un moment dat să aibă chiar în interiorul unei căsătorii vieţi separate. Acesta este şi motivul pentru care până la urmă am ajuns la un divorţ.

După ce a aflat că este pomenită de presa germană în scandalul de corupție EADS și Microsoft, Elena Udrea a spus că totul este o făcătură și că nu are cum să aibă o legătură cu acest dosar, aruncând în derizoriu cele două publicații, spunând despre acestea că sunt ”publicații de doi lei”.

Huffington Post şi Der Freitag, scriu că numele Elenei Udrea apare în dosarul EADS, “cel mai mare scandal de corupţie din istoria Uniunii Europene”.

“Direcţia Naţională Anticoruptie din România anchetează membri importanţi ai Guvernului şi ai serviciilor secrete din România. Aceştia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru firma EADS. Banii provin parţial din fondurile UE. În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer şi Microsoft, apar în legatură cu această afacere şi numele lui Gerhard Schroder, al lui Bodo Hombach, fost coordonator special al Pactului de Stabilitate pentru Sud-Estul Europei, şi membru în board-ul WAZ Media Group, companie media germană activă şi în România, ale oamenilor de afaceri Ion Țiriac şi Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea”, scrie Der Freitag.

Dorin Cocoș a fost arestat preventiv, miercuri, în baza deciziei emise de Înalta Curte, în dosarul Microsoft în care este acuzat că a luat șpagă 9 milioane de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata