Breaking news

Electroputere Craiova își vinde terenul la Ford

loading...

electroputereElectroputere Craiova pune la vânzare pentru investitorii industriali circa 30 de hectare. Societatea  a trecut printr-un amplu proces de restructurare, după preluarea societăţii de saudiţii de la Al Arrab Contracting Company, în urmă cu doi ani.

În acest timp, saudiţii au comasat o serie de activităţi, au făcut o parte din investiţiile asumate la privatizare şi au fost nevoiţi să concedieze unii angajaţi. Mai exact, din cauza crizei, anul trecut 500 de angjaati au fost trimiși acasă cu salarii compensatorii.

Pe de altă parte, Al Arrab a regândit organizarea societăţii. O serie de compartimente, precum sculăria și turnătoria, insuficient încărcate şi care puteau fi externalizate au fost desfiinţate.

La Electroputere Craiova au rămas cele patru mari fabrici care trec, deasemena printr-un proces de redimensionare: transformatoare (TRAFO), motoare electrice rotative (MER), aparataj şi locomotive.

Pentru activitatea care încă se mai desfășoară, Electroputere are nevoie de doar 25-30 de hectare din cele 62 pe care se întinde.

Potrivit conducerii, halele supradimensionate consumau multă energie şi ridicau costurile de regie ale produselor și tocmai de aceea circa 30 de hectare vor fi scoase la vânzare.

Conducerea va face o ofertă celor interesaţi, care ar putea derula aici producţie industrială. Investitorii țintă fiin Automobile Ford Craiova şi furnizorii săi.

Ana-Maria Obadă

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata