Breaking news

Cutremur în educație. 1200 clase de liceu vor fi desființate

loading...

După scandalul de la examenul de bacalaureat, Ministerul Educației desființează 1200 de clase de liceu din întreaga țară, invocând motivul de ineficiență.

repartizare computerizata liceuMinisterul Educaţiei Naţionale nu recunoaște că a desființat 1200 de clase de liceu dar prezintă cifra de școlarizare pe 2013-2014 care este mai mică cu aproximativ 17.000 de elevi.

Ministerul precizează că, anual, cifra de şcolarizare, adoptată prin Hotărâre de Guvern, este mai mare decât locurile care urmează să fie ocupate de către generaţiile de şcolari.

Această diferenţă este necesară pentru a putea asigura capacitatea de absorbţie în sistemul de învăţământ preuniversitar românesc şi a acelor elevi care nu se află în evidenţele unităţilor de învăţământ, ca de pildă elevii români sau străini aflaţi, până la momentul începerii cursurilor sau după acest moment, în afara RomânieiPrecizăm că cifra de şcolarizare se realizează pe baza necesarului transmis de către fiecare inspectorat şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti. Aceste informaţii sunt colectate în urma recensământului populaţiei şcolare, a datelor INS şi a elevilor aflaţi în evidenţa unităţilor de învăţământ preuniversitar. Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că, în nici un moment, nu a decis desfiinţarea claselor din învăţământul liceal. Numărul de clase se realizează conform numărului de elevi integraţi în sistem, cu rezerve pentru aceia care doresc inserţia, după momentul începerii anului şcolar 2013-2014”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației, remis exclusivNEWS.ro

Pentru anul şcolar 2013-2014, Guvernul României a aprobat, prin Hotărâre de Guvern, alocarea unui număr de 210.000 de locuri pentru tot tronsonul învăţământului preuniversitar – preşcolar, primar, gimnazial, liceal.

Iată situaţia pe ultimii 4 ani, pentru învăţământul preuniversitar, clasa a IX-a, învăţământ cu frecvenţă – zi:

1

Este cutremur în educaţie! După scandalul de la bacalaureat, se face curăţenie în licee. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti impune noi reguli: examenul de maturitate va fi susţinut doar în liceele de top, pentru ca suspiciunile de fraudă să dispară.

În plus, numărul mai mic de elevi înscrişi în clasa a noua aduce mai aproape de desfiinţare liceele din coada clasamentului.

Asta înseamnă peste o mie de profesori şi suplinitori care vor rămâne fără locuri de muncă, iar 1.200 de clase de liceu vor fi desfiinţate.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata