Breaking news

Eduard Hellvig, votat de Parlament în funcția de director SRI

loading...

Parlamentul României l-a votat luni, pe liberalul Eduard Hellvig în funcția de director al Serviciului Român de Informații.

klaus iohannis - eduard hellvig - sriSenatul și Camera Deputaților s-au reunit luni în ședință comună pentru a-l vota pe Eduard Hellvig în funcția de șef la SRI. În favoarea liberalului au votat 498 de parlamentari, 15 voturi au fost împotrivă, dintr-un total de 513 parlamentari prezenți.

După anunțarea votului, Hellvig a depus jurământul de învestitură în funcție și a devenit în mod oficial directorul SRI.

“Consider esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţii de apărare a siguranţei naţionale. Cu toate că s-au înregistrat progrese majore în ultimii ani, corupţia reprezintă în continuare un factor de risc pentru siguranţa naţională, afectând economia şi subminând funcţionarea instituţiilor. Când istoria s-ar putea să nu mai aibă vreodată răbdare cu noi, dacă vrem ca România să rămână în picioare, va trebui să avem un stat puternic, clădit pe un parteneriat democratic, cu propriii cetăţeni şi pe piloni instituţionali solizi. Responsabilitatea de asigurare a securităţii cibernetice a Ucrainei reflectă statutul obţinut în cadrul comunităţii de informaţii euro-atlantice. Prioritatea Serviciului în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanţei, atât în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, cât şi în context geostrategic tensionat”, a declarat Eduard Hellvig.

Comisia de control al activităţii SRI a avizat, săptămâna trecută, favorabil nominalizarea acestuia la şefia Serviciului, la propunerea lui Iohannis, fiind înregistrate 7 voturi “pentru” şi unul “împotrivă”.

Eduard Hellvig a fost europarlamentar şi vicepreşedinte PNL, deputat şi Ministru în Guvernul Ponta, de unde s-a retras după ce a fost acuzat de incompatibilitate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata