Breaking news

Ecaterina Andronescu acuzată de plagiat de către un coleg de facultate

loading...

Scandalul plagiatului devine un fenomen național și o cuprinde chiar și pe Ecaterina Andronescu, noul Ministru al Educației.

Ecaterina Andronescu este acuzată de colegul său de facultate, profesorul Nicolae Toma,că ar fi plagiat teza de doctorat după un document obținut în urma unui spionaj economic realizat în anul 1978 în Statele Unite.

Nicolae Toma a fost invitat luni seară la emisiunea lui Radu Moraru de la NAȘUL TV, unde a spus că lucrarea de doctorat a Ecaterinei Andronescu conține informații despre rețete de “superfinisare”, obținute de soția profesorului din spionaj industrial în anul 1978 de la o fabrică din Syracuse, Statele Unite.

Profesorul Toma a declarat că soța lui a fost cea care a sustras 80 de kg de documente din SUA, iar cea referitoare la “superfinisare” a fost trimisă Catedrei de Chimie din cadrul Institutului Politehnic București, unde lucra Ecaterina Andronescu.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Parlamentului României, Ecaterina Andronescu și-a luat doctoratul în Ştiinţa şi Ingineria Materialelor Oxidice în anul 1982.

Nicolae Toma este profesor universitar și doctor inginer la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universității Politehnica din Capitală.

Anunțul privind plagiatul survine la doar câteva ore de când Ecaterina Andronescu a depus jurământul de învestitură în funcția de Ministru al Educației.

Luni, Băsescu îi ceruse Ecaterinei Andronescu să dea o declarație pe proprie răspundere prin care să spună dacă și-a plagiat teza de doctorat sau dacă a coordonat lucrări plagiate.

Andronescu a refuzat să dea o astfel de declarație motivând că i se pare umulitoare solicitare, întrucât și-a construit cu onestitate și multă muncă întreaga carieră universitară.

Suspiciunea de plagiat a lui Andronescu se adaugă unei liste lungi care îi cuprinde pe Ioan Mang, Laura Codruța Koveși, Victor Ponta, Elena Udrea și Andreea Paul Vass.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata