Breaking news

E.ON România dotează pompierii cu detectoare de gaz ca să prevină exploziile

loading...

E.ON România a decis să doteze pompierii cu detectoare de gaz pentru a preveni incendiile și exploziile din blocurile de locuințe.

parteneriat eon - isuInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au reînnoit, miercuri, 25 septembrie 2013, parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, încheiat cu un an în urmă.

În cadrul acestuia, cele două părţi au derulat în comun campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării     necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Statisticile I.G.S.U. arată că, anual, sute de persoane îşi pierd viaţa în incendii, intoxicaţii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Parteneriatul, al cărui obiectiv principal îl reprezintă derularea de campanii de informare menite să conducă la reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. şi o  companie din sectorul energetic din România.

În baza acestui parteneriat, I.G.S.U. şi E.ON România au implementat deja la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” (lansată în luna septembrie 2012), respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” (lansată în luna noiembrie 2012), prin intermediul cărora milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate. Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Scăderea numărului incidentelor, a ponderii cauzelor acestora, dar şi a numărului victimelor reprezintă pentru noi un semnal mai mult decât încurajator în ceea ce priveşte   eficienţa campaniilor derulate până acum. Din păcate, cifrele privitoare la cazurile tragice care decurg din nerespectarea normelor de siguranţă continuă să fie îngrijorătoare. Asta ne determină să continuăm, în mod susţinut, eforturile depuse în cadrul acestui parteneriat, dar şi în activitatea curentă din cadrul companiilor noastre, eforturi direcţionate spre siguranţa consumatorilor de gaze naturale şi energie, dar şi a propriilor angajaţi”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

Astfel, la nivel naţional, numărul incendiilor la locuinţe petrecute în intervalul 1 septembrie 2012 – 31 august 2013 a scăzut cu circa 17% raportat la perioada similară din anul anterior, ajungând la 5.107 evenimente. Tot cu aproximativ 17% s-a redus şi numărul victimelor incendiilor produse la locuinţe, care a ajuns la 392. Dintre acestea, 26 au fost copii, cifra fiind, de asemenea, în scădere cu 25,7%.

Cele peste 9.000 de acţiuni întreprinse la nivel naţional, la care au participat circa 1.200.000 de persoane, au fost direcţionate către crearea unei culturi de prevenire în rândul cetăţenilor. Atitudinea reactivă trebuie completată cu una proactivă, prin care cetăţeanul să conştientizeze şi să acţioneze în sensul reducerii riscurilor, astfel încât acţiunea post-eveniment să fie cât mai redusă”, a declarat colonel Ion Burlui, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.).

E.ON România va susţine activităţile de intervenţie ale structurilor operative din subordinea I.G.S.U. prin achiziţionarea şi donarea de detectoare mobile de gaze, monoxid de carbon şi fum, cu scopul de a creşte nivelul de siguranţă al echipajelor operative.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata